La Titu, eveniment Nicolae Grigorescu

in Actualitate/Administrație by
Banner

Pe 19 iulie 2023, s-a comemorat în avans împlinirea a 116 ani de la moartea pictorului Nicolae Grigorescu. Cu această ocazie, Biblioteca Orășenească Titu și Casa de Cultură Titu au organizat, cu sprijinul Primăriei Orașului Titu, un eveniment la bustul pictorului Nicolae Grigorescu, situat în Parcul Orășenesc Titu.

Cu această ocazie a avut loc sfințirea acestuia, de către un sobor de preoți din parohiile Titu-Gară, Titu-Nou, Sălcuța, Codreanu și Plopu, coordonați de preotul protopop Pațanghel Ionel. Totodată în cadrul activității a fost amenajată o expoziție de pictură semnată de autorii: Ion Burhan, prof. Darius Vasile Șerbănescu și prof. Dumitru Badea-fost deputat.

Tot în cadrul evenimentului , în memoria pictorului Nicolae Grigorescu, doamna bibliotecar Nicoleta Liliana Grigorescu a anunțat lansarea concursului de pictură „Lumea satului românesc între trecut și prezent” care se va desfășura în perioada imediat următoare evenimentului.

La eveniment au participat: domnul Marius Sandu – administrator public, doamna prof. Doina Ghițulescu – președinde al Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local Titu, domnul Mihai Florescu – șef serviciu Cutură-Sport, doamnele referent cultural: Irinel Dincă și Gheorghița Sandu, doamna Alexandra Corina Brutaru-președinta Asociației DAR Developement Titu, Televiziunea Columna, Revista Gazeta de Titu, scriitori, locuitori ai orașului Titu.

Sursa: Primăria Orașului Titu

Banner