Asta DA veste bună: săptămâna viitoare va fi semnat contractul!

in Actualitate by
Banner

Modernizarea DN71, cea mai aglomerată arteră rutieră din județ, una de importanță capitală, dat fiind că leagă Târgoviște de… capitala țării, devine, în sfârșit, realitate! Dacă pentru tronsonul Bâldana-Târgoviște există contractor – acum se află în stadiul obținerii autorizației de construcție! –  pentru tronsonul Târgoviște-Sinaia, care presupune lucrări de anvergură și complexitate sporite, abia acum se intră în linie dreaptă.

Adjudecat în luna martie, contractul de proiectare și execuție va fi semnat săptămâna viitoare, ceea ce înseamnă că, în scurt timp, vor fi demarate procedurile de autorizare, iar mai apoi de realizare a proiectării și lucrărilor propriu-zise.

Informația ne-a fost oferită live, la Bazar Tv, de Ionuț Săvoiu, secretar de stat la ministerul transporturilor, unul dintre cei mai acerbi susținători ai proiectelor de infrastructură din Dâmbovița, încă din perioada în care era membru al Parlamentului.

Așadar, o veste fabuloasă pentru dâmbovițeni! ”…până săptămâna viitoare se colectează toate documentele necesare semnării contractului și pentru Târgoviște-Sinaia.

Încă nu pot anunța semnarea astăzi (n.r. miercuri) dar sigur este că săptămâna viitoare se va întâmpla (…) Este o veste care s-a conturat, de fapt, de la adjudecarea lucrării, în luna martie. Semnarea nu are loc imediat după adjudecare, trebuie să treacă acea perioadă de contestații, după care vine partea de pregătire a documentelor pentru semnarea contractului, pregătirea garanției de bună execuție”, a punctat Ionuț Săvoiu.

Secretarul de stat de la Transporturi a ținut să sublinieze că de la semnarea contractului și până la semnarea ordinului de începere a lucrărilor mai este un pas important: câștigătorul contractului trebuie să depună garanțiile prevăzute de lege.

Așadar, cu optimism despre unul dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din județul Dâmbovița, care este, cu fiecare zi, mai aproape de realizare!

Banner