Lucrările la autogara de pe Șoseaua Găești au ajuns la final

in Administrație by
Banner

Proiectul de modernizare al transportului public local prinde contur! Au fost finalizate lucrările care au vizat construirea autogării situate pe șoseaua Găești!

Primarul Daniel Cristian Stan a susținut o conferință de presă chiar la noua autogară, unde a declarat că săptămâna viitoare va fi finalizată și autogara de pe bulevardul Unirii, iar cel târziu, la începutul lunii august va fi operațională autogara principală de pe Calea Ialomiței! Acestea sunt primele autogări construite în municipiul Târgoviște, după 1989!

La conferința de presă,  primarul Daniel Cristian Stan, a fost însoțit de viceprimarii Monica Ilie, Cătălin Rădulescu și administratorul public al orașului, Gabriel Boriga.

Pe Șoseaua Găești din municipiul Târgoviște este finalizată una dintre cele trei autogări construite de administrația publică locală, pe actualul program european de finanțare. Este vorba despre proiectul de modernizare al transportului public local din municipiul Târgoviște. Undeva în 10 zile va fi finalizată și autogara de pe strada Unirii, iar cel târziu, la începutul lunii august, va fi operațională și autogara de pe Calea Ialomiței. Este vorba despre un proiect major de reabilitare a transportului public local.

Fiecare autogară este monitorizată video, dispune de sistem de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, este dotată cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul” , a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Edilul șef a mai precizat că, în  afara proiectului amintit, au fost achiziționate nu mai puțin de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).

Mai avem și câteva precizări importante pe ceea ce înseamnă transportul public local din zona peri-urbană a municipiului Târgoviște. În ședința de Consiliu Local va fi aprobat noul plan de mobilitate urbană, urmând ca după aprobarea lui, la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale, membră a zonei urbane funcționale, să putem oferii servicii de transport cu autobuzele noi, cu autobuzele Mercedes Benz Citaro Hybrid. Astfel, vom face un pas înainte în ceea ce înseamnă condițiile oferite călătorilor. Vom reuși să încurajăm într-o măsură mult mai mare utilizarea transportului public local, cu beneficii deosebite, pe de-o parte pe ceea ce înseamnă scăderea poluării, iar pe de altă parte, la fel de important, scăderea cotelor de trafic. (…) Să nu uităm că aceste autobuze sunt folosite în marile orașe din Europa, orașe precum Dortmund sau München. Până la finalul anului, proiectul privind modernizarea transportului public local va fi finalizat. În perioada următoare va începe montarea și celor 26 de stații de călători care au rămas de amenajat în teren. De asemenea, mai avem în licitație publică sistemul de e-ticketing, sperăm să se finalizeze cât mai curând. Este un complex de proiecte, discutăm despre aproape 170 de milioane de lei pe ceea înseamnă îmbunătățirea transportului public local.

Urmează prin PNRR achiziția a 21 de autobuze electrice. Avem în licitație publică și acest proiect, urmând ca în vara anului viitor să le avem și pe acestea și așa vom închide acest proiect de modernizare al transportului public local. Aș preciza că pe Programul Operațional următor vom avea și o altă autogară, nu numai pentru transportul extra urban” , a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Banner