CJD: O nouă parcare, cu 500 de locuri, va fi construită în zona ”Dâmbovița Arena”

in Administrație by
Banner

Amenajarea unor noi locuri de parcare, una dintre țintele principale pentru actuala administrație publică județeană. Conducerea Consiliului Județean anunță că în municipiul Târgoviște vor fi construite aproximativ 500 de locuri de parcare. Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a precizat că  pe  terenul Consiliului Județean Dâmbovița, în imediata apropiere a viitorului stadion, va fi construită una dintre cele mai moderne parcări din prima reședință de județ!

Astfel, în apropiere de  Dâmbovița Arena, vor fi  amenajate  493 locuri de parcare, 46 dintre acestea fiind pentru automobilele electrice; 23 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități; 29 de locuri pentru motociclete; peste 100 de locuri pentru biciclete.

Totodată, Consiliul Județean Dâmbovița mai are în vedere construirea unei parcări supraetajate în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgoviștea. Aceasta va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri de parcare.  Și aici vor fi stații de încărcare a automobilelor electrice, dar și locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. De asemenea, în parteneriat cu Primăria Târgoviște, vom mai construi o parcare supraetajată cu 358 de locuri, chiar în centrul municipiului. Din cele 358 de locuri de parcare, 15 vor fi destinate persoanelor cu dizabilități, iar 10 locuri de parcare vor fi amenajate pentru stațiile de încărcare electrice. Un prim calcul ne arată că vom înființa nu mai puțin de 1235 de noi locuri de parcare în municipiul Târgoviște pentru că, așa cum promiteam, vom găsi cele mai bune soluții pentru decongestionarea arterelor rutiere într-un județ și municipiu în continuă dezvoltare” ,  a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner