Începe BAC-ul, sesiunea iunie – iulie 2023

in Educație by
Banner

În perioada 26-29 iunie, se desfășoară prima sesiune a examenului național de bacalaureat 2023. În Dâmbovița, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), sunt 3579 elevi din clasele terminale (a XII-a și a XIII-a) și 2592 de elevi sunt înscriși din seria curentă (72%).

Probele scrise din prima sesiune a examenului național de bacalaureat 2023 (iunie – iulie) se desfășura în perioada 26 – 29 iunie. În județul Dâmbovița, sunt înscriși 2592 de elevi. Accesul candidaților în sala de examen va fi permis în intervalul 7:30 – 8:30, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.

Calendarul probelor scrise ale examenului național de bacalaureat este următorul:

26 iunie 2023 Proba E. a) probă scrisă Limba și literatura română;

27 iunie 2023 Proba E. c) probă scrisă, proba obligatorie a profilului;

28 iunie 2023 Proba E. d) probă scrisă, proba la alegere a profilului și specializării;

29 iunie 2023 Proba E. b) probă scrisă Limba și literatura maternă;

3 iulie 2023 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00-18.00;

4-6 iulie 2023 Soluționarea contestațiilor;

7 iulie 2023 Afișarea rezultatelor finale.

Lucrările vor fi corectate în trei centre de evaluare.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

„Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie  Telverde – 0800801100, de asemenea este activă și linia pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița – 0800816245 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea examenului național de BACALAUREAT.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care vor fi distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Succes tuturor candidaților și celor implicați în desfășurarea acestui examen!” , a transmis conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Banner