„TITU POARTĂ IE!”

in Actualitate by
Banner

Începând din anul 2013, la 24 iunie este sărbătorită „Ziua Universală a Iei”, o iniţiativă a comunităţii online „La Blouse Roumaine”, fondată de Andreea Tănăsescu (2012), care a propus ca această dată, când are loc sărbătoarea Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul şi sărbătoarea străveche a Sânzaienelor, să devină o zi dedicată iei .

Astăzi, 23 iunie 2023, Casa de Cultură Titu și Biblioteca Orășenească Titu cu sprijinul Primăriei Orașului Titu și al Consiliului Local Titu, au organizat în avans evenimentul cu tema: „TITU POARTĂ IE!”- Ediția a XI-a .

În cadrul evenimentului a luat cuvântul doamna prof. Gabriela Chițu – viceprimar al orașului Titu, care a vorbit despre importanța zilei de 24 iunie, urmând apoi un moment artistic susținut de: Ansamblul de dansuri populare „Trandafir Dâmbovițean” al Casei de Cultură Titu, Grupul Artistic „ArtTitu” al Bibliotecii Orășenești Titu și Academia de Dans Andra Gogan.

Evenimentul s-a finalizat cu parada costumelor populare ce a adus plus de valoare evenimentului prin frumusețe și culoare.

Sursa: facebook Primăria orașului Titu

Banner