Record istoric de proiecte aflate pe ordinea de zi în ședința CJ Dâmbovița!

in Administrație by
Banner

30 de consilieri județeni, din totalul de 35, au participat, vineri, la ședința ordinară CJD care a marcat un recorrd inedit!

Ședința, transmisă live de postul Bazar TV, a avut pe ordinea de zi nu mai puțin de 206 de proiecte de Hotărâre!

Dintre acestea, 83 au vizat aprobarea cererilor de finanțare depuse prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Aprobate în unanimitate, se vor materializa în finan’area a 83 de investiții, care vor fi derulate de 53 de localități din județul Dâmbovița.

Suma totală pentru implementarea acestor proiecte se ridică la 130.000.000 lei, cofinanțarea Consiliului Județean Dâmbovița fiind de 54.000.000 lei.

Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), vor fi finanțate: proiecte de extindere rețea apă; proiecte de înființare sau extindere rețea canalizare și racorduri individuale; proiecte de amenajare centre civice; proiecte de modernizare drumuri; proiecte de construire și modernizare dispensare; proiecte de construire/reabilitare, modernizare și dotare centre culturale; proiecte de construire parc, zone de relaxare și recreere; proiecte de amenajare baze sportive; proiect pentru construirea unei bază operaționale pentru situații de urgență.

În cadrul ședinței de vineri au mai fost pe ordinea de zi 74 de hotărâri, pentru asocierea Consiliului Județean Dâmbovița cu tot atâtea primării din județ, pentru achiziția de microbuze electrice destinate transportului școlar.

Săptămâna viitoare, Consiliul Județean Dâmbovița  va depune o cerere de finanțare de 6.000.000 de euro, valoare maximă, prin Planul  Național de Redresare și Reziliență, Pilonul VI. Politici pentru noua generație Componenta C15: Educație.

„Mulțumesc tuturor consilierilor județeni pentru votul de astăzi! De asemenea, mulțumesc și colegilor din Consiliul Județean Dâmbovița” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan, după terminarea ședinței.

Banner