CJD, marele anunț: „Dâmbovița Arena”, mai aproape de realizare!

in Sport by
Banner

Construcția noului stadion, din vecinătatea Dâmbovița Mall, se apropie cu pași repezi de startul lucrărilor! Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a transmis că a participat  la întâlnirea care a avut loc la sediul Companiei Naționale de Investiții, unde, antreprenorul care a câștigat licitația publică a făcut o prezentare a proiectului tehnic al noului stadion ce urmează să se construiască în Târgoviște, un adevărat complex județean, regional și european, spune președintele Corneliu Ștefan.

Noul stadion „Dâmbovița Arena”, dispus pe subsol, parter și 3 etaje, va avea o capacitate de 12.402 locuri, dar și: pistă de atletism, peste 500 de locuri de parcare (23 pentru persoane cu dizabilități și 29 de locuri pentru motociclete), peste 100 de locuri pentru biciclete, 2 locuri de parcare în subsol pentru autocarele echipelor, spații pentru alimentație și comerț, vestiare (jucători, atleți și arbitri), săli de antrenament, săli de încălzire, sală de recuperare, spațiu pentru control antidoping și teren de antrenament separat de suprafața de joc.

Nu în ultimul rând, au fost prevăzute 712 locuri VIP, 165 locuri mass-media, 105 locuri pentru presă și 60 de locuri pentru comentatori, dar și 75 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și 75 de locuri pentru însoțitorii acestora.

„Conform proiectului tehnic, stadionul va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri.

Costurile întregii investiții vor fi 70 milioane euro, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița va fi de 5 milioane euro și terenul pus la dispoziție pentru investiție” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Sursa foto: Facebook, Corneliu Ștefan

Banner