Noua conducere a Chindiei Târgoviște, la prima conferință de presă

in Sport by
Banner

Chindia Târgoviște și-a prezentat noua conducere a clubului, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Stadionul „Eugen Popescu” , transmisă live de Bazar TV.  După patru ani petrecuți pe prima scenă a fotbalului, Chindia a retrogradat în liga secundă la finalul sezonului trecut, chiar în ultima etapă, cu FC Voluntari, scor 2-2, la meciul întoarcerii pe Arena de lângă Turnul Chindiei.

Noii oficial ai clubului au  anunțat obiectivele din sezonul 2023-2024 din Liga 2.  La conferința de presă susținută în această dimineață au participat asociații clubului, conducerea Primăriei Târgoviște, respectiv conducerea Consiliului Județean Dâmbovița. De asemenea, au fost prezenți membrii noului staff administrativ, în frunte cu președintele Chindiei Târgoviște, Andrei Cordoș, fost fotbalist, care a evoluat pentru cluburi renumite din fotbalul românesc, precum Dinamo București, Universitatea Cluj sau Pandurii Târgu Jiu, dar și noul antrenor al Chindiei, Dragoș Militaru, care în trecut le-a  pregătit pe Luceafărul Oradea și Unirea Deja, cu ultima reușind să promoveze din Liga a treia, în Liga a doua, Unirea Dej devenind revelația campionatului, după ce a terminat sezonul trecut în play-off-ul competiției.

A participat vicepreședintele Lorin Petrescu, care este și manager al unuia dintre sponsorii principali ai clubului. De asemenea, au fost prezenți fostul portar al Sportului Studențesc, CFR Cluj și FCSB, Eduard Stăncioiu, care va ocupa funcția de coordonator al activității sportive a clubului și Irinel Voicu, care va fi team managerul Chindiei.

Obiectivul suprem este calificarea în SuperLiga României, a anunțat conducerea noului staff executiv.

Corneliu Ștefan, președintele CJD Dâmbovița:

„Atât eu, cât și domnul primar al municipiului Târgoviște ne-am implicat personal revitalizarea echipei Chindia Târgoviște, echipa fanion a județului Dâmbovița. În ultimul timp am avut nenumărate discuții cu oameni din fotbal, cu oameni din sportul dâmbovițean, cu reprezentanții ai galeriei echipei noastre și am dorit să avem la Chindia Târgoviște o echipă tânără, o echipă profesionistă, și nu în ultimul rând, o echipă care alături de noi, să-și asume obiectivul principal al echipei Chindia Târgoviște, acela de a promova anul viitor în SuperLiga României, unde este locul Chindiei.”

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

„Începe o nouă etapă pentru Chindia Târgoviște. Este un început pe care îl așteptam cu toții…Așteptam cu toții să avem o nouă echipă și acea încredere de care aveam nevoie pentru a ne atinge obiectivul principal, acela de a promova pe prima scenă a fotbalului românesc. Sunt foarte optimist că vom reuși. De asemenea, atât administrația locală, cât și administrația județeană menține atașamentul, inclusiv financiar față de Fotbal Club Chindia. Sigur că ne gândim și la sponsori, noua conducere trebuie să aibă în vedere și aceste aspecte care țin de susținerea financiară și din alte zone”.

Andrei Cordoș, președinte Chindia Târgoviște:

„Ne aflăm la începutul unui nou proiect. Mă bucur să fiu aici și că am șansa să dezvolt un proiect practic de la zero. Avem nevoie și suntem obligați să mergem înainte cu o reconstrucție. Discuțiile noastre s-au purtat pe un timp foarte scurt și am analizat toate soluțiile pe care le avem la dispoziție, iar acum, îmi doresc ca împreună cu domnul vicepreședinte și ceilalți membrii ai staff-ului administrativ, să realizăm ceea ce ne propunem. Ne dorim ca din punct de vedere sportiv să ne atingem toate obiectivele. Principala țintă este promovarea, într-adevăr, dar primul obiectiv pentru a promova este accederea în play-off. Voi avea rugămintea ca suporterii să vină în continuare alături de echipă, vom avea avantajul că începem să jucăm acasă, ne vom creiona un lot și veți vedea că jucătorii care vor veni vor trebui să demonstreze că vin cu sufletul la această echipă. Dragoș Militaru este un antrenor care nu acceptă decât implicare 100% și am mare încredere că pe partea sportivă vom avea toată susținere, atât din partea lui Eduard Stăncioiu, cât și din partea lui Lenzo Rossi, pentru a ne îndeplini obiectivul. Ceea ce ține de administrativ și proiectul nostru, va trebui să realizăm că în momentul de față avem anumite chestii de recuperat, dar să spunem că timpul este încă de partea noastră. Dacă ni se vor alătura și oamenii de afaceri din județ, împreună cu ei, cu suporterii, cu administrația județeană și locală, vom reuși să readucem Chindia pe prima scenă a fotbalului.

 Dragoș Militaru, antrenor Chindia Târgoviște:

„Nu cred că este cel mai bun moment din punct de vedere sportiv al echipei din ultimii patru ani, știm acest lucru, dar în viața unei echipe de fotbal sunt și asemenea momente. Nu cred că are rost să ne mai gândim ce a fost în trecut, nu ne mai ajută cu nimic, ci doar la ceea ce va urma. Pentru mine personal, este un mediu în care pot să-mi expun mult mai bine ideile pe care le am și să continui munca pe care am făcut-o în ultimii trei-patru ani. Acesta este și un motiv pentru care am acceptat să vin la Chindia, pentru că există un obiectiv important, iar eu nu mă mulțumesc niciodată cu lucruri mărunte. Pot spune că sunt condiții mult mai bune decât erau la fosta echipă pe care am antrenat-o, Unirea Dej, iar acest lucru nu poate fi decât un mare plus.”

Banner