Festivalul BABEL FAST – Program Ziua a- VII-a : Lansare de carte – GOPO 100! TANGOTIC – Concert & dance happening, Romania/Argentina/Bulgaria, Piața Mihai Viteazul! Filme! Teatru! Workshop-uri!

in Actualitate by
Banner

VINERI, 09 iunie

ora 11:00 Întâlnirile Babel, Q&A (actori, presă, invitați; deschise publicului) – Conferința „Metode Regizorale în Teatrul Tradițional Coreean”, Jeungwoo Son – Președintele Asociației Teatrelor din Coreea, Moderator Sanda Vișan – Foaier TTB,1h 30min

ora 11:00 – 13:45  NU-MI SPUNE, ARATĂ-MI , Workshop, – Scott Johnston – Sala Oglinzilor TTB

Scott Johnston lucrează ca regizor de teatru și profesor de aproape patruzeci de ani și a lucrat pe trei continente. Activitatea recentă l-a dus la Akatemia Tyvvoenenen din Finlanda CYT Irlanda și UAT în România.

În ultimii 25 de ani, Scott a format o relație durabilă și importantă cu România și cu teatrul românesc. A lucrat în toată țara, dar în special în Târgu Mureș și Târgoviște.

ora 16:30 UNDERTOW OVERFLOW (Revărsarea din adâncuri ) – Grid Iron, Scoția, UKSala Studio1h

Compozitoarea Amy Duncan și multipremiatul regizor Ben Harrison au colaborat din nou la producția Revărsarea din adâncuri.

Amy are o experiență îndelungată ca interpretă la mai multe instrumente, vocalistă și autoare de cântece.

Ben este cunoscut ca director de teatru și dramaturg. Aceasta este prima lui apariție scenică în 27 de ani.

Producția a fost prezentată în turneu, în Scoția, în toamna anului 2022, iar prezența în Festivalul BABEL este prima ei ieșire internațională.

ora 17: 00 Lansare de carte – GOPO 100 de dr. Dana Duma, Moderator Sanda Vișan – Foaier TTB

Cu participarea  autoarei și a dr. Laurențiu Damian, președintele Uniunii Cineaștilor din România.

La împlinirea a 100 de ani de la nașterea maestrului necontestat al filmului românesc, Ion Popescu Gopo, Dana Duma  semnează această monografie dedicată celui despre care Tudor Arghezi scria: ,,Acest român cu nume derivat din Popescu, a ridicat Popeștii noștri …. până la prestigiul mondial,,.

ora 18:00 SFÂRȘIT DE PARTIDĂ  – TTB Târgoviște, România, Sala Mare a TTB, 1h 30min

Piesa aduce în fața ochilor noștri un univers post-apocaliptic, în care personajele joacă ultima carte a supraviețuirii. Orbul Hamm și servitorul său Clov, precum și bătrânii Nell și Nag sunt rămășițele unei umanități pe cale de dispariție. Dramatismul piesei vine din încercarea personajelor de a surmonta, adesea cu ironie și sarcasm, condiția mizeră în care se zbat.

Spectacolul se bucură de participarea extraordinară a actorilor Răzvan Vasilescu și Marius Bodochi, care evoluează alături de colegii lor Corneliu Jipa și Maria Nicola, în decorul reputatului scenograf Adrian Damian.

ora 20:00 PRAGUL– Teatrul Regional Novi Pazar, Serbia, CONFERINȚA autorului piesei HASAN ERKEK, Casa Sindicatelor, 1h 40min

Pragul de Hasan Erkek este o baladă dramatic despre oameni rămaşi captiv în una din haltele vieții. Nu se pot întoarce de unde au venit şi nu vor ajunge niciodată acolo unde trebuie. “Oraşul” mitic spre care năzuieşte familia lui Halil, stimulată de entuziasmul şi de obsesia lui devastatoare nu este decât o himeră, iluzia unei fericiri aflată acolo unde nenumărate neoane strălucesc precum steaua speranței.Totuşi, vidul pe care Halil şi familia lui îl poartă cu ei, un vid creat de ruperea legăturilor cu istoria şi cu amintirile lor, creşte şi le devorează destinul.

ora 21:30 TANGOTIC – Concert & dance happening,Romania/Argentina/Bulgaria, Piața Mihai Viteazul

Tangotic reprezintă treapta cea mai înaltă de abstractizare în reflectarea realității interioare, prin muzica și poezie. Acest concept are la baza arta tangoului.

Tangotic este un proiect muzical de Tango Nuevo.

La baza repertoriului Tangotic e tangoul argentinian și romanța în fuziune cu elemente de jazz, rock, afro.

Repertoriul este alcatuit din muzica tradiționala argentiniană (tango si milonga în piese precum Garganta con arena, Malena, Oro y plata etc), romanțe și tangouri românești.

ora 21:00 VAMA VECHE veche – Documentar, Tudor Chirilă, Romania – Cinematograf Independența1h 34min

VAMA VECHE vecheeste primul lung – metraj documentar despre legendarul pol al contraculturii din România, bine cunoscut în întreaga lume – așa cum reiese clar din montaj. Prezintă în paralel începuturile locului din Anii 60, în plină dictatură comunistă, și ziua de azi – un contrast total.

ora 23:30 Clubul Festivalului, Concert TARAFUL FLORILI-N CRÂNG, România

Taraful de fete ,, Florili-n crâng,, este unic și inedit în peisajul muzical contemporan.Taraful abordează folclor autentic din zona de sud a României, piese bizantine compuse de Anton Pann, piese de divertisment etc.

Vă așteptăm cu gânduri bune!!!

Banner