FESTIVALUL BABEL, ZIUA a VI-a: Lansări de carte, workshop-uri și maraton de scurtmetraje italiene

in Actualitate by
Banner

Program BABEL FAST, JOI, 08 iunie

ora 11:00 Întâlnirile Babel, Q&A (actori, presă, invitați; deschise publicului) Moderator Sanda Vișan – Foaier TTB, 1h 30min

Artiștii care au jucat în ziua precedentă răspund la întrebările moderatoarei și ale publicului despre spectacole .

ora 11:00 – 13:45  NU-MI SPUNE, ARATĂ-MI , Workshop, – Scott Johnston – Sala Oglinzilor TTB

Scott Johnston lucrează ca regizor de teatru și profesor de aproape patruzeci de ani și a lucrat pe trei continente. Activitatea recentă l-a dus la Akatemia Tyvvoenenen din Finlanda CYT Irlanda și UAT în România.

În ultimii 25 de ani, Scott a format o relație durabilă și importantă cu România și cu teatrul românesc. A lucrat în toată țara, dar în special în Târgu Mureș și Târgoviște.

ora 14:00 – 16:45  ASCULTÂND SPAȚIUL , Workshop – Ben Harrison, Scoția – Sala Studio TTB

Workshop-ul va fi condus de Ben Harrison, co – directorul artistic al Grid Iron, care are o experiență de peste douăzeci și opt de ani, predând în întreaga lume lucrul actorului bazat pe spațiul de joc.

ora 16:30 Lansare de carte „BIRLIC”, de Gaby Michăilescu, în prezența editorului Valentin Ajder, Foaier TTB, 30min

ora 17:00 ROMEO AND JULIET, FINAL HOURS – ImPERFECT Dancers, Belgia/Italia/Spania/USA, Sala Mare a TTB, 1h 10min

O invitație  să urmăriți cea mai mare dragoste din toate timpurile – intrigile şi conflictele dintre familiile celor doi tineri îndrăgostiți, în ultimele lor ore, înainte de se supune destinului. Ca şi în celelalte  producțiile ale companiei ImPerfect Dancers, caracteristica este fizicalitatea atletică, un limbaj foarte atletic pentru a exprima emoțiile.

ora 18:30 HOYEON WHASANGJEON –  Compania SAE BYUK, Coreea de Sud – Casa Sindicatelor, 1h 30min

Hoyeon Whasangjeon este o combinație de costume coreene şi occidentale, de muzică live şi de personaje principale şi ansamblu. Ea spune povestea morților şi a viilor, colaborând pentru a încarna o nouă formă a omenirii pentru viitor şi probabil şi o nouă formă a teatrului coreean.

Fondată  în 1990, compania “Sae Byuk” a prezentat mai mult de o sută cincizeci de reprezentații, în New York, Berlin, Shenzhen etc.

ora 20:00 Ding, Dong, Dash – PASS, Scoția – Piața Mihai Viteazul, 1h

Ding, Dong, Dash! Este o explorare nebună, în stil de joc, a formelor şi profilelor mai mult şi mai puțin faimoase, ale Scoției. Actorii, echipați doar cu fluiere, pentru a putea comunica, trebuie să lucreze foarte repede împreună şi să se repeadă într-o poziție diferită, de fiecare dată când sunăsoneria. Vor trebui să păstreze forma corpului, până când aud din nou soneria.

André Agius, regizor

ora 20:30 Maraton  de scurtmetraje premiate la IPAAF, Orazio Anania Președinte IPAAF, Italia, Cinematograf Independența, 2h

NORA de MARIO SPINOCCHIO – 14 min

SELFIMANIA  de ELISABETTA PELLINI – 20 min

DINCOLO DE LINIIde ANTONELLA PONZIANI – 13 min

DOCTORUL PĂPUȘILOR de  LUCIA VITA – 15 MIN

BATACLAN de  Emanuele Aldrovandi – 14 min

PALLA DI PELO de Giovanni Roviaro – 18 min

REGINETTA  de Federico Russotto – 18 min

MIASMA de TIANTIAN HE (Cina) – 20 min

Aceste filme de scurtmetraj italienești au participat la festival, de-a lungul anilor.

IPAAF a luat naștere în 1996, ca singura formă de recunoaștere, din întreaga lume, rezervată personalităților din sport, cultură, muzică și divertisment, care, prin munca lor, au contribuit la dezvoltarea activității forțelor de poliție și la întărirea sentimentului de încredere și apropiere, ce caracterizează relația cu cetățeanul.

ora 23:00 Clubul Festivalului – Berăria Vlad Țepeș

Vă așteptăm cu gânduri bune!!!

Distribuie pe
Banner