A fost semnat Memorandumul pentru înființarea Festivalului Internațional Euro-Asiatic AMASIA

in Actualitate by
Banner

Evenimentul s-a consumat la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște, unde reprezentanții a cinci țări, care participă la Festivalul BABEL, au semnat documentul, respectiv din România, Coreea de Sud, Polonia,  Kazahstan, India. În acest proiect se vor mai alătura oameni de cultură din alte cinci țări, potrivit inițiatorilor.

Directorul Teatrului „Tony Bulandra” , Mihai Constantin Ranin, a transmis că unul dintre scopurile principale ale Festivalului Internațional Babel este  de a aduce împreună elemente comune din culturile lumii.

Bine ați venit la semnarea documentului de înființare a Festivalului Intercontinental Amasia. Se încheie practic o etapă de lucru care a fost începută în Coreea de Sud. Anul trecut am fost la întâlnirea tuturor directorilor de teatru și de festival din Coreea de Sud, unde am vorbit de această intenție de a înființa Festivalul Amasia. Ce este Amasia? Amasia este viitorul continent care se va forma din toate continentele care se vor uni. Este o idee de a călători și în același timp de a aduce împreună elemente comune din culturile lumii… De fapt este o expresie a diversității culturale, este o reacție la ceea ce se întâmplă cu globalizarea în acest moment. Țările care vor semna astăzi sunt Coreea de Sud, Polonia, Kazakstan, India și România, urmând să adăugăm încă 5 țări pentru a avea un număr de 10 țări, 5 din Europa și 5 din Asia. Fiecare semnatar va face demersurile pentru înființarea unui birou național în țara sa. Important este să obțină finanțare dar în același timp să și selecteze lucrul cel mai bun care este în țara respectivă pentru a participa la acest festival. O dată la 5 ani vine rândul unei țări să organizeze acest festival. Ieri am decis ca cei doi copreședinți să fie din România și Coreea de Sud, respectiv eu,  Mihai Constantin Ranin  și JeungWooSon din Coreea de Sud. Eu mă voi ocupa de Europa și Africa pentru că și Egiptul și-a exprimat dorința  de a se alătura acestui demers…”, a declarat Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște la conferința de presă dedicată acestui eveniment.

Reprezentanții celor cinci țări au salutat ideea înființării Festivalului Internațional Amasia și au semnat documentul care consfințește acest lucru. – „Ne bucurăm cu toții pentru această inițiativă și vom încerca fiecare din noi să aducem acest festival la împlinire, să-l facem să se întâmple’’ (reprezentant Polonia).-  ,,Este o ocazie extraordinară să facem prin teatru o singură lume unită. Am încercat să fac acest lucru în Coreea și acum avem ocazia să o facem intercontinental’’ (reprezentant Coreea de Sud); – ,,E un moment istoric astăzi, pentru că un eveniment de această magnitudine nu a avut loc în Kazahstan. Ne bucurăm să facem parte din acest început al acestui festival internațional. Încă mai există detalii pe care este nevoie să le finisăm și să le detaliem împreună cu partenerii noștri din România și d-ul Ranin’’ (reprezentant Kazahstan)  ; – ,,Vom continua colaborarea și dialogul nostru pentru organizarea acestui festival. Cred că este foarte util pentru tinerii din întreaga lume. Cred că semnarea acestui document ne va ajuta să continuăm dialogul cu autoritățile din țările noastre și să ajungem la acel punct în care festivalul va deveni o realitate. Mulțumim d-ului Ranin și echipei sale pentru ocazia pe care ne-a oferit-o de a veni  și de a genera acest moment istoric pentru viitor” , (reprezentant Egipt).

Banner