De la FCSB și CFR Cluj, la Dumbrăvița, Tunari sau Popești-Leordeni! Chindia trebuie să fie favorită în noul sezon al Ligii a II-a. Cum arată componența eșalonului secund

in Sport by
Banner

Chindia Târgoviște a retrogradat în Liga a II-a după patru sezoane pe prima scenă a fotbalului românesc, la capătul primului și singurului joc pe Eugen Popescu în tot acest interval, o remiză frustrantă cu FC Voluntari, 2-2, în ultima etapă a sezonului, în care FC Argeș a „fluierat” cu Petrolul și a prins in extremis biletele pentru baraj. Chindia o ia de la capăt acasă, după patru sezoane de exil, și pare favorită la promovare, în condițiile în care – cel puțin la prima vedere – în noul campionat al Ligii a II-a nu se mai regăsesc formații cu greutate. Multe în derivă, cazurile proaspăt-retrogradatelor FC Argeș și CS Mioveni, altele perdante ale ultimelor baraje, Chiajna sau Buzău, sau, de ce nu, cu una dintre posibilele fruntașe în continuare fără drept de promovare, ne referim aici bineînțeles la CSA Steaua.

Din august, Chindia va avea în sfârșit avantajul terenului propriu. Cheltuieli evitate cu deplasările prin țară pentru jocuri organizate pe teren așa-zis propriu, bani care se pot duce la contracte mai bune pentru jucători. Sursele noastre spun că mulți dintre componenții lotului din sezonul trecut al Ligii I ar fi semnat prelungiri ale înțelegerilor cu Chindia. Nu poate decât să ne bucure acest aspect, experiența lor acumulată deja în prima ligă putând face diferența în viitorul apropiat. Cu un buget solid, cu o politică de transferuri care să completeze lotul în mod util, nu doar numeric, cu suporterii alături, Chindia poate reveni rapid în elită, precum Hermannstadt sau Politehnica Iași, exemple la îndemână pentru ultimii ani.

Sigur, de luat în seamă este și faptul că, cel puțin în acest sezon, în care sperăm ca Târgoviștea să se bată la promovare, punctele din sezonul regular al Ligii a II-a nu se mai înjumătățesc, așa cum se întâmplă în prima ligă. Nu se joacă tur-retur, dar nici cele 32 de puncte nu mai sunt 16, ci rămân 32. Victoria din prima parte rămâne victorie, nu un egal și un pic în play-off.

Timp ca lucrurile să se așeze este berechet. Noul sezon al eșalonului al doilea începe în jurul datei de 6 august. Deci peste fix două luni de la data redactării acestui articol. Nu trebuie omis din discuțiile legate de infrastructură faptul că în această toamnă vor începe lucrările la Complexul Sportiv din vecinătatea UM Gară. Cum stadionul Eugen Popescu o poate găzdui pe Chindia în cele mai bune condiții, inclusiv în Liga I, dar poate găzdui și meciuri din tururile preliminare ale cupelor europene, dincolo s-ar crea toate premisele pentru un adevărat centru regional. Acolo să joace Târgoviștea derby-urile, acolo să vină, de ce nu, echipa națională sau să fie organizate finale de Cupă, Supercupă sau alte evenimente de anvergură. Retrogadarea din vară trebuie să rămână doar o amintire.

Cum va arăta componența Ligii a II-a în sezonul 2023-2024:

FC Argeș
Chindia Târgoviște
CS Mioveni
CSA Steaua
Gloria Buzău
Unirea Dej
Csikszereda
Șelimbăr
CSM Slatina
Unirea Slobozia
Metaloglobus
FC Brașov
Concordia Chiajna
Dumbrăvița
Viitorul Pandurii
Ceahlăul/Foresta
CS Tunari/Popești Leordeni
Alexandria/Viitorul Dăești
CSM Reșița/Deva
Corvinul/Unirea Ungheni

Foto: Facebook Daniel Dumbravă

Distribuie pe
Banner