Ședința festivă CJD, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

in Administrație by
Banner

Ședința festivă a Consiliului Județean Dâmbovița, transmisă live de Bazar Tv, eveniment ce face parte din cadrul manifestărilor dedicate „Zilelor Județului Dâmbovița”, a fost organizată și în acest an la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

La ședința extraordinară CJD, în urma votului unanim al aleșilor județeni, a fost acordat cel de-al doilea titlu de cetățean de onoare al județului Dâmbovița profesorului universitar  doctor Leonardo Badea, membru al  Consiliului de Administrație și viceguvernator al Băncii Naționale a României. Primul titlu de cetățean de onoare i-a fost decernat anul trecut Arhiepiscopului și Mitropolitul Târgoviștei, Nifon.

La ședința festivă de la Potlogi au fost prezenți Înaltpreasfinția Sa Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit, senatorul Titus Corlățean, deputatul Radu Popa, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, comisarul general adjunct al Gărzii de Mediu, Florin Bănică, părintele vicar eparhial Ionuț Ghibanu, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița, Valentin Calcan, foștii președinți ai Consiliului Județean Dâmbovița, Gheorghe Ana, Daniel Comănescu și Florin Popescu, colegi primari din zonă, dar și Maxim Vasile, Mihail Silistraru și Nicolae Gorban, președinți ai raioanelor Ștefan Vodă, Ialoveni și Căușeni din Republica Moldova.

 ,,Din punct de vedere administrativ și politic, Leonardo Badea a deținut funcțiile de consilier județean, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, senator și deputat în Parlamentul României. De asemenea, în domeniul său de expertiză, în perioada 2017-2019, a ocupat funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, iar din 2019 este viceguvernator și membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României. Prin toată activitatea sa, domnul Leonardo Badea a contribuit semnificativ la creșterea prestigiului și a recunoașterii județului Dâmbovița pe toate palierele vieții economice, sociale, administrative și politice la nivel județean, național și internațional” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan, care a mulțumit participanților pentru prezența la acest eveniment deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

,,De câte ori vin în județul Dâmbovița simt acel sentiment inefabil că sunt acasă și astăzi dumneavoastră m-ați primit acasă ’’

Vădit emoționat, Leonardo Badea a declarat că este o onoare să fie prezent în județul Dâmbovița, la Potlogi, să primească această importantă distincție. ,,Sunt doar un cetățean al județului care a avut onoarea să se nască în acest județ, să învețe în acest județ, să se formeze profesional în acest județ alături de oameni deosebiți, oameni importanți, adevărate personalități ale vieții publice… Ca să-l parafrazez pe Seneca aș putea spune că ,,noi toți posedăm doar ceea ce dăruim’’ și în mod categoric aceasta este prima lecție pe care am învățat-o de la oameni alături de care am lucrat. Am învățat că este o onoare, un privilegiu să-ți pui profesionalismul, știința, putința în interesul binelui și am înțeles că dincolo de toate lucrurile care pot fi comentate, discutate, îmbunătățite rămâne doar ceea ce lăsăm în urma noastră. Eu mă simt recunoscător pentru acest moment, pentru istoria și pentru trecutul care a permis să avem parte de acest moment și să ne vedem aici în acest lăcaș încărcat de istorie, încărcat de credință. Aș putea spune că acest trecut, această istorie și tocmai oamenii care și-au pus amprenta pe acest județ ne permit astăzi ca noi să ne aflăm aici. Rămâne doar în sarcina noastră să vedem cum va fi viitorul. De asemenea mă simt recunoscător că în viață nu este important să ai toate răspunsurile, dar este foarte important să nu te oprești niciodată să-ți pui întrebări. Mai sunt recunoscător fiindcă de câte ori vin în județul Dâmbovița simt acel sentiment inefabil că sunt acasă și astăzi dumneavoastră m-ați primit acasă… ” a declarat viceguvernatorul BNR, Leonardo Badea.

La rândul său, viceguvernatorul Leonardo Badea i-a oferit președintelui CJD, ca un simbol, o monedă comemorativă emisă de Banca Națională a României în anul 2014 împreună cu broșura care amintește de evenimentul care a avut loc în acel an, respectiv împlinirea a 300 de ani de la moartea tragică și plină de simboluri a familiei Brâncoveanu. La final, Arhiepiscopul și Mitropolitul Nifon l-a felicitat pe Leonardo Badea și a transmis un mesaj de liniște și pace.

Banner