Dep. Radu Popa, reacție după ce procurorii DNA au cerut documente privind tranzacția de un miliard de euro pentru perimetrul Neptun din Marea Neagră

in Politică by
Banner

În aceste zile, procurorii DNA au cerut documente de la compania cu capital majoritar de stat Romgaz privind tranzacția din 2022 cu compania americană ExxonMobil pentru perimetrul Neptun din Marea Neagră.

Contractul prin care Romgaz a achiziționat participația deținută de compania americană ExxonMobil în perimetrul Neptun din Marea Neagră a fost semnat la începutul lunii mai 2022, iar tranzacția în valoare de circa un miliard de euro fusese aprobată de acționarii Romgaz încă din 10 decembrie 2021.

Subiectul a fost comentat și de parlamentarul de Dâmbovița, Radu Popa, într-o postare pe Facebook,  care a afirmat în mai multe rânduri că această tranzacție a fost una „ciudată”.

Azi continui să nu înțeleg de ce am plătit 1 miliard de euro uneia dintre singurele 5 companii din lume care au expertiză și experiență pentru producția și exploatarea gazelor din offshore!

Romgaz nu a fost capabilă să scoată gazele de la 3200 m la Caragele și pretinde că le scoate de la 10.000-12.000 m în condiții de vânt și valuri mari, în largul Marii Negre! Oare Virgil Popescu (n.n. ministrul Energiei) cum o bea el cafeaua, după ce a citit știrea asta? Că abia l-a înfipt pe Jude în conducerea Romgaz, crezând ca face liniște pe acolo. Băieți, e doar începutul. Urmează dosarul de la Iernut și apoi mai sunt câteva problemuțe și la producătorii de energie. Virgilică, poți fugi, dar nu te poți ascunde”, a subliniat parlamentarul.

Banner