O zi de sărbătoare, devenită una de coșmar! Chindia a retrogradat în Liga 2 chiar la revenirea pe „Eugen Popescu” după patru ani!

in Sport by
Banner

După o paertridă care era la mâna ei, Chindia a înregistrat doar un rezultat de egalitate, (scor 2-2), cu FC Voluntari, în ultima etapă din play-out-ul SuperLigii, spunând la revedere primei scene a fotbalului românesc. Totul s-a întâmplat  acasă, la poalele Turnului Chindiei, pe Stadionul „Eugen Popescu” sub privirile a peste 7000 de suporteri dâmbovițeni, după patru ani în care roș-albaștri au evoluat în meciurile considerate pe teren propriu în mai multe orașe din țară.

Vibrațiile și încurajările venite din tribună nu au fost suficiente pentru elevii lui Toni Petrea, care au început timid jocul, lipsit de curaj, de atitudine și inspirație.

Prima fază notabilă a venit abia după un sfert de oră de joc, când Akmatov a trimis un șut periculos pe spațiul porții, dar portarul Popa a fost pe fază și a reținut mingea. Replica ilfovenilor a venit în minutul 18, când Sigurjonsson a reluat cu capul peste poarta apărată de Moldovan.

La nici cinci minute înainte de pauză, slovacul Nemec a profitat de o neînțelegere a fundașilor Celea și Orozco, care a șutat spre poartă, mingea a fost apărată de Moldovan, dar Damașcan a fost pe fază și a trimis balonul în plasă.

În prelungirile primei reprize (min 45+2) a urmat o fază asemănătoare, când Ulrich Meleke a trimis un șut în portarul Moldovan, dar fratele său geamăn, proaspăt intratul Aymar Meleke, profită și trimite mingea în poarta goală. O liniște asurzitoare s-a așternut pe stadion, se auzeau doar strigătele de bucurie ale fotbaliștilor de la Voluntari și a staff-ului tehnic condus de Liviu Ciobotariu.

Chindia s-a întors cu un suflu nou de la cabine, probabil adus de  intrarea în teren a lui Cristian Neguț, care a semnat și prima reușită a dâmbovițenilor, în minutul 48, cu un șut de zile mari din afara careului, iar speranța publicului spectator și telespectator era din nou aprinsă.

Daniel Popa a trecut pe lângă egalare în minutul 63 când a rămas unu la unu cu portarul Popa, dar nu a reușit să-l învingă.

La Pitești, Argeșul conducea de mult Petrolul, iar eliminarea lui Robert Moldoveanu făcea și mai ușoară misiunea echipei din Trivale. Timpul trecea, iar Chindia nu reușea să mai pună în pericol poarta adversarilor, care se apărau ermetic în fața careului de 16 metri.

Totuși, o altă super execuție i-a făcut din nou pe dâmbovițeni să spere, când Andrei Șerban a plasat cu latul o minge în vinclul porții (min 76). Fanii erau în delir și simțeau că echipa lor se poate salva de la retrogradare, iar ziua redeschiderii stadionului din Târgoviște să nu rămână una de tristă amintire.

Ultima șansă pentru victorie a avut-o Esteban Orozco, care s-a trezit cu mingea la picior în șase metri de poartă, dar execuția lui a fost mai mult decât modestă. La scurt timp după acest moment s-a auzit și fluierul lui Sebastian Colțescu, care a pus capăt unei partide de coșmar pentru târgovișteni, într-o zi care ar fi trebuit să fie una de sărbătoare. Între timp, la Pitești s-a făcut 3-0, iar fotbaliștii doin Argeș au sărbătorit la centrul terenului obținerea locului 8, care duce la barajul pentru menținere – promovare în SuperLigă.

Jucătorii prăbușiți pe teren și cu lacrimi în ochi, Toni Petrea rămas fără cuvinte la finalul celor 90  de minute și fanii târgovișteni triști din cauza deznodământului, acestea sunt imaginile care vor rămâne după primul meci de Liga 1 după 24 de ani la Târgoviște.

Au urmat și celebrele scandări cu demisia, adresate președintelui clubului, Marcel Ghergu, care s-a ridicat de pe scaun imediat după finalul meciului și a părăsit tribuna cu capul în jos. Puțini însă mai aveau puterea să huiduie sau să scandeze, durerea retrogradării fiind prea puternică pentru mulți care au venit să încurajeze echipa  pe stadion, cum probabil a fost și pentru cei care nu au prins loc și au urmărit meciul din fața ecranelor.

S-a terminat un capitol greu pentru Chindia

Au fost patru ani dificili pentru gruparea dâmbovițeană, în care jucătorii s-au antrenat în condiții grele, au jucat în casa altora, s-au confruntat cu restanțe salariale… fără să mai vorbim despre faptul că echipa a fost o victimă a deciziilor de arbitraj în toate aceste patru sezoane.

Toni Petrea și-a anunțat demisia, cei mai mulți dintre jucători probabil că vor pleca. Se vorbește despre venirea lui Ilie Poenaru pe banca tehnică, dar cine a reușit să formeze o echipă în câteva luni cu care să obțină rezultate din primul sezon? Exemplele sunt foarte puține.

Multe lucruri au fost de neînțeles în acești patru ani. De ce nu s-a schimbat strategia staff-ului administrativ de a aduce jucători refuzați sau dați afară de alte cluburi? De ce nu s-a apelat la oamenii care au obținut performanțe notabile în tricoul Chindiei? De ce nu s-a ținut o legătură mai strânsă între club și suporteri? De ce nu s-a acționat din timp pentru a preveni situația actuală?

Sunt doar întrebări care rămân fără răspuns, dar pe care suporterii târgovișteni ar fi meritat să le afle. Așteptăm de la cei cu putere de decizie să ia măsurile corecte, până atunci ne luăm la revedere de la echipă până în toamnă și de la Liga I… cine știe până când?

Felicitări celor care s-au dus să încurajeze echipa peste tot în acești patru ani. Ei sunt adevărații suporteri. Felicitări galeriilor care au cântat aseară și după cele 90 de minute, când echipa era deja în Liga 2. Steagul rămâne sus!

Banner