USR: PNL și PSD nu dau doi bani pe dascăli!

in Actualitate/Educație/Politică by
Banner

Ok, să mergem mai departe. Așa au ales PSDNL să răspundă atunci când colegul meu, Ștefan Pălărie, a anunțat în Comisia de Educație intenția profesorilor de a intra în grevă generală.

Dezinteresul lor față de educație nu-I de ieri de azi. Dincolo de gluma sinistră numită „România educate”, o lozincă fără fond care, dincolo de un logo nu a produs absolut nimic în 4 ani de zile, rămâne constatarea tristă a faptului că nici PSD și nici PNL nu dau doi bani pe cei care șlefuiesc mințile generației (foarte) tinere.

Altfel nu se explică refuzul lor de a accepta propunerile de amendamente ale USR cu privire la creșterea salariilor dascălilor. „Nu sunt bani”, repetă Ciucălacu în cor, atâta doar că, aperent, pentru pensia de 18.000 de lei a lui Ciucă sau pentru pensile speciale nesimțite ale propriilor parlamentari, sunt, cu toată opoziția noastră.

Se anunță o „bătălie” ce ar putea fi lungă (îmi mai aduc încă aminte de „greva fără sfârșit” din 2005) însă vreau ca toți profesorii să știe un lucru: NU sunt singuri…iar vocea lor se va face auzită (și) din Parlament!”, a punctat pe pagina sa de Facebook președintele USR Dâmbovița, deputatul Daniel Blaga.

 

Banner