Primăria Târgoviște, conferință de presă la Stadionul „Eugen Popescu” înainte de redeschidere

in Administrație/Sport by
Banner

Așteptarea a luat sfârșit! Chindia revine pe Stadionul „Eugen Popescu” după patru ani de exil, într-un meci decisiv pentru salvarea de la retrogradarea directă. Partida cu FC Voluntari este programată mâine, de la ora 20:00.

Conducerea Primăriei Târgoviște a organizat o conferință de presă transmisă live de postul Bazar TV, la Stadionul Municipal  „Eugen Popescu”.  Primarul Daniel Cristian Stan  a făcut câteva precizări despre măsurile organizatorice din trafic pentru meciul de mâine seară,  dar și despre proiectul arenei de lângă Turnul Chindiei.

Edilul șef îi îndeamnă pe fanii care vor urmări  meciul de pe stadion să lase mașinile acasă, altfel, vor risca să piardă foarte mult timp în aglomerația din trafic.

Este primul meci la Târgoviște în prima ligă după 24 de ani, nu după patru ani cum spun unii. Condițiile de acum sunt total diferite. Se va face un plan de pază, un plan de trafic. Am avut ședința tehnică marți. Vor fi dispuse măsuri, de exemplu, avem sens unic pe strada Justiției dinspre strada Gimnaziului. Accesul pe  aleea Coconilor va fi interzis, accesul auto, cu excepția riveranilor, deci se va veni pe jos, și dinspre strada Cornel Popa. De asemenea, cei care vin spre parcare dinspre strada Nicolae Dobrin, vin cu sens unic și vor ieși pe Cornel Popa. Dinspre Muzeul de Istorie, în fața stadionului, până la intersecția cu strada Stelea, accesul auto va fi interzis. Sunt măsuri impuse de organele de ordine, nu avem niciun fel de competență în sensul acesta. Un sfat pentru târgovișteni…ar fi să vină pe jos la stadion, să lase mașina acasă. Orașul e mic, în 20, maxim 30 de minute îl faci pe jos” , a declarat primarul municipiului Târgoviște.

Stan a vorbit și despre situația biletelor vândute pentru meciul cu FC Voluntari, mulți suporteri fiind nemulțumiți că nu au prins loc.

Mai este o discuție cu biletele. Știu că foarte multă lume a fost deranjată că nu a prins bilete, dar nu avem ce face, acestea sunt condițiile. S-a spus despre invitații…aceste invitații s-au dat pentru meciul de inaugurare în procent de sub 1 la sută din capacitatea stadionului. S-au dat pentru Federația Română de Fotbal, care trebuie să fie prezentă, sponsori și așa mai departe. De asemenea, 10 la sută in capacitatea stadionului nu poate fi utilizată pentru că este sectorul tampon pentru oaspeți și de acolo s-au pus în vânzare jumătate din sectorul tampon. Avem aproximativ 400 de locuri în sectorul destinat oaspeților, dar dacă vin doar 10 inși, doar acei 10 inși rămân în cele 400 de locuri. Nu avem ce să facem, acestea sunt regulile” , a mai completat edilul șef.

Nu în ultimul rând, primarul Daniel Cristian Stan a părut optimist la conferința de presă că echipa va evita retrogradarea directă în eșalonul secund al fotbalului românesc, iar gruparea dâmbovițeană va reuși să ajungă la barajul de menținere – promovare, unde va întâlni o formație din Liga 2.

Nu înțeleg de ce se vorbește așa de mult de retrogradare. Suntem la mâna noastră, dacă batem Voluntari, mergem la baraj unde vom întâlni o echipă de Liga 2. Chiar și în cazul în care pierdem, iar FC Argeș face egal cu Petrolul, tot noi ne ducem la baraj. Eu nu spun că este ușor, dar echipa va lupta pentru acest obiectiv” ,  a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

La această conferință de presă a participat și președintele Chindiei Târgoviște, Marcel Ghergu, care a declarat că se așteaptă ca fanii să facă o atmosferă frumoasă la confruntarea de mâine seară.

În ultima perioadă ne-am ocupat de omologarea stadionului, certificarea academiei, de licențiere și așa mai departe. A fost o perioadă foarte grea. Cu toții ne-am dorit să ne întoarcem acasă și iată că ne întoarcem în niște condiții super. Am văzut foarte multe stadioane și pot să spun că sunt doar câteva care ne depășesc. De asemenea, jucătorii așteaptă cu nerăbdare atmosfera de acasă, unii dintre ei nu au avut parte de ea pentru că au venit după ce am promovat în Superligă. Sunt convins că și la meciul cu Voluntari vor face o atmosferă frumoasă. S-a văzut dragostea pe care suporterii o au față de echipă când am pus în vânzare biletele și s-au epuizat până seara. S-au vândut peste 7.200 de bilete” , a declarat Marcel Ghergu.

Banner