Proiect educațional la Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion” din orașul Titu

in Educație by
Banner

Prin proiectul CORE: „Comunicare și relaționare pentru viitorul școlii” , Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion” găzduiește patru profesori și 11 elevi din Turcia, în perioada 16-21 mai 2023.

Scopul principal al proiectului este dezvoltarea competențelor de comunicare și relaționare interculturală prin educație. Coordonatorul acestei acțiuni este profesorul Magdaleana Uleia.

Activitățile din cadrul proiectului vor fi organizate doar la Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion” și vor consta în ateliere interactive, discuții și prezentări de către elevi și profesori din cele două țări. Astfel, prin aceste activități, va fi încurajat  schimbul de idei și perspective, care vor ajuta elevii să-și dezvolte abilitățile de comunicare, empatie și înțelegere a altor culturi.

Programul presupune și și vizite culturale la Bran, București, Târgoviște, Sinaia și Moroeni. Aceste vizite vor oferi elevilor ocazia de a cunoaște și de a înțelege mai bine cultura și tradițiile românești.

Reprezentanții Primăriei Titu au participat la lansarea acestui program în orașul lor, fiind prezenți viceprimarul  prof. Gabriela Chițu, reprezentanții departamentului Cultură, Sport și Bibliotecii Orășenești Titu.

Proiectul CORE este o oportunitate valoroasă pentru elevi și profesori de a-și dezvolta competențele de comunicare și relaționare interculturală, de a-și îmbogăți cunoștințele și de a înțelege mai bine cultura și tradițiile celorlalți.

Banner