Ludovic Orban și Gabriel Plăiașu, atac dur la conducerea liberalilor: „PNL să înceteze imediat rușinoasa întovărășire cu PSD”

in Actualitate/Politică by
Banner

Ludovic Orban, președintele FORȚA DREPTEI, consideră că „jalnică, nelegitimă și nedemnă adunătură ține astăzi în mână frâiele partidului care a fost odată PNL”.

Deputatul Gabriel Plăiașu este în consonanță cu liderul partidului, care critică dur alianța PNL-PSD: „Singurul subiect pe care ar trebui să îl discute cei din conducerea PNL, dacă nu ar fi rupți de realitate, este încetarea imediată a rușinoasei întovărășiri cu PSD. Cum să se rupă cât mai repede de distrugătorul liberalismului, Iohannis.

Cum să împiedice grozăvia politică de a îl înscăuna ca întâistătător al guvernului pe dușmanul electoratului de dreapta, populistul submediocru fabricat de sistem, Ciolacu. Cum să refacă o majoritate de centru dreapta care să dezvolte România și care să aibă voința politică de a face reformele necesare. Cum să îi arunce pe urmașii PCR lângă frații lor de populism din AUR.


În loc de asta, ei discută de împărțirea funcțiilor, de comasarea alegerilor, de funcția pe care ar trebui să o aibă Ciucă, de pact de neagresiune cu psd, de cât de bine stau în sondaje, de ce să mai ciugulească la negocierile cu cei din coaliția toxică.


Jalnică, nelegitimă și nedemnă adunătură ține astăzi în mână frâiele partidului care a fost odată PNL. Mânată de interese meschine, capabilă de orice compromis, oricât de compromițător ar fi, având vocația trădării celor care și-au pus speranțele în PNL.

Ce nu înțeleg acești epigoni este că odată ce l-au pus premier pe Ciolacu și-au semnat condamnarea la irelevanță, au semnat actul de abdicare în fața inamicului politic, acceptând pe termen nedefinit rolul de vasali, de a doua roată la căruță și chiar riscul de a dispărea din viața publică. Iar trădarea lor, devenită definitivă va condamna România la o situație politică de o gravitate extremă, cu PSD la putere și cu aur în opoziție. Adică cu comuniștii vopsiți la putere și cu comuniștii machiați în opoziție.


Iar culmea umilinței pe care încearcă să o pună în scenă și să îi găsească o justificare este să îl pună în poziția de subordonat al Ciolacului pe cel care ocupă vremelnic, fără niciun merit, scaunul Brătienilor. A mai fost odată unul care se pretindea liberal care a acceptat compromisul grav de a se transforma în tovarăș de drum al comuniștilor și care a acceptat să fie vicepremier în guvernul Groza. Cei care știu istorie știu ce a pățit Guță Tătărăscu.

Nu mai am nicio așteptare din partea șefilor nevrednici care fac de râs în fiecare zi blazonul nobil al PNL. Dacă mai există vreo șansă minimă de a opri acest curs sinistru al evenimentelor aceasta nu poate veni decât dintr-o revoltă generală a liberalilor de la baza partidului care nu au nimic de câștigat de pe urma acestei guvernări penibile. Dar și aici, din păcate, perspectivele sunt cenușii. Sunt din ce în ce mai puțini liberali în PNL și în curând, dacă nu se întâmplă ceva, vor fi pe cale de dispariție. 


Am luat decizia de a construi Forța Dreptei tocmai pentru că am intuit riscul major ca PNL să intre în faliment politic și pentru a asigura supraviețuirea politică a liberalismului în societatea românească și formarea unui pol de coagulare a celor care vor să continue lupta politică împotriva populismului, minciunii, clientelismului, abuzului de putere, corupției, manipulării și minciunii, transformate de avatarurile FSN în politică de stat”.

Sursa: Facebook Ludovic Orban

Banner