Contracte de 21,5 milioane de euro semnate de primarii din județ și Administrația Fondului de Mediu, la sediul CJD

in Administrație by
Banner

În Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița  au fost semnat contracte de finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu pentru eficientizarea energetică a unităților de învățământ și a clădirilor publice din județul Dâmbovița. Evenimentul a fost transmis live de Bazar TV. Totodată, în cadrul acestor contracte, sunt vizate investiții și pentru modernizarea iluminatului public.

Valoarea totală a finanțării prin Administrația Fondului pentru Mediu este de peste 21.500.000 de lei, din care 11.500.000 de lei vor fi alocați pentru îmbunătățirea iluminatului public și 10.000.000 lei pentru eficientizare energetică.

Sunt trei școli care vor beneficia de eficientizare energetică, câte una în Produlești, Runcu și Gura Foii, dar și două grădinițe la Titu și una în Vulcana Pandele.

În cadrul întrunirii pentru semnarea contractelor, alături de președintele CJD, Corneliu Ștefan, au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, deputatul PSD Carmen Holban, prefectul județului, Claudia Gilia și secretarul general al județului, Dan Popa.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița:

Astăzi este un moment important în județul Dâmbovița, de față, la Târgoviște, președintele Administrației Fondului de Mediu, domnul Laurențiu Neculaescu semnează 15 contracte privind modernizarea iluminatului public, nouă contracte, și eficientizarea energetică pentru șase unități de învățământ. Vreau să- i mulțumesc domnul președinte Laurențiu Neculaescu pentru tot sprijinul pe care îl acordă zilnic tuturor proiectelor, dar mai ales celor din județul Dâmbovița, dar, bineînțeles și primarilor pentru că este meritul tuturor. Domnul Laurențiu Neculaescu este dâmbovițean și este susținut de noi în Guvernul României și va fi susținut și după rotativă. (…) Dezvoltarea județului Dâmbovița este un efort de ECHIPĂ, iar de aceea îi mulțumesc președintelui AFM pentru interesul acordat proiectelor administrațiilor dâmbovițene și, în același timp, îi felicit pe toți primarii care investesc în comunitățile pe care le conduc.”

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu:

 „Astăzi vom semna proiecte finanțate din bugetul Administrației Fondului pentru Mediu. Instituția poate să finanțeze proiecte care au legătură cu mediul, pe lângă celebrul programul „Rabla” care are peste 19 ani vechime în care oamenii își achiziționează mașini, finanțăm și proiecte de infrastructură. Astfel, astăzi avem contracte pentru programul privind creșterea eficienței energetice pentru clădirile publice, proiecte-școli: comuna Produlești, comuna Vulcana Pandele, comuna Runcu și comuna Gura Foii și contracte pentru finanțare iluminat public în valoare de peste 10 milioane de lei: municipiul Târgoviște, comuna Ulmi, comuna Vârfuri, orașul Fieni, comuna Costeștii din Vale, Comuna Lucieni, comuna Hulubești, comuna Sălcioara, comuna Valea Lungă.”

Banner