CJ Dâmbovița: proiect de 65.000.000 de lei, pentru dotarea școlilor din județ, declarat ELIGIBIL!

in Administrație by
Banner

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a anunțat că a fost declarat eligibil proiectul  de 65.000.000 de lei al forului administrativ județean, prin care urmează să se doteze cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale 60 de unități de învățământ din 52 de localități dâmbovițene, dar și Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar Târgoviște. Proiectul a fost declarat admis în urma evaluării făcute de către Ministerul de resort.

Corneliu Ștefan a mai transmis că, în urma acestui proiect, de care vor beneficia 23000 de elevi, vor fi dotate: 927 de săli de clasă cu echipamente digitale; 838 clase și 34 de laboratoare de științe – cu mobilier și materiale didactice; 34 de laboratoare de științe – cu echipamente digitale.

Vor fi achiziționate: 900 table interactive; 1.700 sisteme Desktop + Monitor/AII-In-One/Laptop; 950 sisteme de sunet; 900 multifuncționale; 900 camere videoconferință; 100 routere Wi-Fi; 100 softuri educaționale/alte echipamente IT; 900 scannere portabile; 350 dispozitive și echipamente tehnologice. Se vor înființa: 8 laboratoare de informatică în școli;  3 laboratoare de informatică în grădințe; 16 laboratoare de științe; 40 de cabinete psihopedagogice.

Proiectul Consiliului Județean Dâmbovița, care va fi finanțat prin PNRR, Pilonul VI – Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, este unul de referință pentru școlile și primăriile din județul nostru. Vom avea noi laboratoare de informatică și laboratoare de științe, dotate exact așa cum trebuie să fie o clasă modernă. De asemenea, vom achiziționa mobilier nou și materiale didactice pentru sute de clase și laboratoare”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Ștefan a transmis instituțiile și localitățile care vor beneficia de proiectul menționat: Consiliul Județean Dâmbovița, Aninoasa, Bărbulețu, Braniștea, Brănești, Buciumeni, Ciocănești, Cobia, Cojasca, Comișani, Conțești, Corbii Mari, Cornești, Costeștii din Vale, Crevedia, Dobra, Doicești, Dragodana, Gura Foii, Gura Ocniței, Gura Șuții, Hulubești, Iedera, IL Caragiale, Lucieni, Mătăsaru,Moreni, Moțăieni, Moroeni, Niculești, Nucet, Ocnița, Perșinari, Pietrari, Pietroșița, Potlogi, Produlești,Pucheni, Răscăieți, Râu Alb, Sălcioara, Șelaru, Șotânga, Târtășești, Tătărani, Ulmi, Văcărești, Valea Lungă, Văleni, Vișina, Vișinești, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, CSȘ Târgoviște, Palatul Copiilor Târgoviște, Școala Gimnazială Specială Târgoviște.

Banner