Veste URIAȘĂ pentru turismul dâmbovițean: PUZ-ul pentru stațiunea Peștera-Padina, în dezbatere finală!

in Actualitate by
Banner

Conferința ”Noi soluții de finanțare europeană în anul 2023. Oportunități de finanțare în Regiunea Sud – Muntenia”, organizată, miercuri, de Camera de Comerț Dâmbovița în colaborare cu CJ Dâmbovița și cu Agenția de Dezvoltare Sud Muntenia, a fost, fără îndoială, un bun prilej pentru a afla cele mai noi informații despre programele cu finanțare europeană care se adresează, în egală măsură, mediului privat și celui public.

A fost, totodată, un balon de oxigen și un boost de optimism pentru cei care erau îngrijorați de soarta investițiilor în infrastructură, în vremuri de ”cumpătare”.

Însă, pentru dâmbovițeni a fost și un bun prilej de a afla, în premieră, vești despre cele mai importante proiecte de dezvoltare pentru județ. Iar informațiile au fost furnizate de cea mai autorizată persoană: președintele forului județean!

https://youtu.be/kHGkbAjITaQ

Cum spuneam, în avalanșa de vești bune, entuziasmante, chiar, furnizate la Conferința care s-a desfășurat în Sala Unirii a Consiliului Județean, o informație a trecut oarecum nebăgată în seamă, în ciuda importanței deosebite: Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Stațiunea Peștera-Padina este (aproape) gata!

Pe 29 mai va fi organizată ultima dezbatere publică a proiectului, după care documentul, de importanță capitală pentru dezvoltarea turismului montan dâmbovițean, va merge pe filiera legală spre adoptare.

Așadar, pe 29 mai se va pune ultima cărămidă la edificiul care se va afla la baza tuturor investițiilor ulterioare în zona montană Peștera-Padina! După dezbaterea de la sfârșitul lunii, întreaga documentație va fi trimisă spre avizare și, cel mai probabil până la sfârșitul acestui an, vom avea aprobat noul PUZ (proiect finanțat de către Consiliul Județean Dâmbovița!)

Vestea este cu atât mai importantă, cu cât, în prezent, Consiliul Județean Dâmbovița este în plin proces de achiziție într-un proiect care vizează dezvoltarea Domeniului schiabil Cocora, tot în stațiunea Peștera-Padina. Pe acest proiect, anul ce vine vor fi deja licitate proiectele pentru amenajarea a două pârtii de schi, cu instalațiile de transport pe cablu și toate facilitățile aferente.

Vorbind despre toate aceste proiecte, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a subliniat că reprezintă așteptările de mai bine de 30 de ani ale dâmbovițenilor.

Așadar, încă un pas uriaș spre dezvoltarea stațiunii Peștera-Padina și a turismului dâmbovițean în general.

Banner