Prefectul Claudia Gilia a participat la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic

in Actualitate/Administrație by
Banner

Prefectul Claudia Gilia a prezidat, miercuri, 26 aprilie, ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, la care au participat reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate și ai asociațiilor de pensionari.

Principalul punct pe ordinea de zi l-a constituit recalcularea pensiilor la nivelul județului Dâmbovița. Domnul Mihai Toni Ciprian – director executiv al Casei Județene de Pensii a prezentat o serie de date privind stadiul recalculării pensiilor.

În ce privește efectuarea operațiunilor de evaluare a pensiilor din sistemul public stabilite până la data de 1 septembrie 2023, din datele transmise de CJP Dâmbovița, rezultă că au fost evaluate, în prima etapă 32.632 de dosare, în etapa a doua au fost evaluate 52.157 de dosare, iar în etapa a treia au fost evaluate 15.520 de dosare. La data de 18 aprilie 2023, procentul dosarelor evaluate era de 78%.

Reprezentantul CJP Dâmbovița a comunicat că finalizarea operațiunilor programate pentru procesul de evaluare, este prevăzută pentru data de 15 august 2023.

”Apreciez eforturile depuse și progresele făcute de către angajații CJP Dâmbovița, solicitându-le să depună toate diligențele pentru finalizarea, într-un interval cât mai scurt, a evaluării dosarelor.

I-am asigurat pe membrii Comisiei că, la nivelul Instituției Prefectului va exista în continuare deschidere către problemele pensionarilor, activitatea Casei Județeane de Pensii fiind o preocupare pe care am exprimat-o de la începutul mandatului.”, a declarat prefectul Claudia Gilia.

Banner