Nu e nimic pierdut! Chindia merită mai multă încredere!

in Sport by
Banner

Chindia a pierdut ultimele două meciuri disputate în play-out-ul Ligii I, 1-2 cu Hermannstadt după ce a condus până spre final, și 0-1 cu FC Argeș, e adevărat, aici după o prestație palidă în fața unei echipe care nu mai bătuse pe nimeni din toamna anului trecut.

De la bucuria fără margini a fanilor după succesul de la Mioveni, 1-0, ultimul oficial al târgoviștenilor, s-a ajuns la un val fără precedent de reproșuri, nemulțumiri și acuzații, îndreptate către jucători, antrenori, conducători etc. Cum stau lucrurile, de fapt, și cât de îndreptățite sunt aceste reacții, într-un moment când Chindia are nevoie mai mult decât oricând de susținere?

Cu 15 puncte puse în joc înainte de finalul play-out-ului, echipa este pe loc de baraj, la mare distanță de ultima poziție, ocupată de CS Mioveni, virtual retrogradată. O victorie duminică, la Ploiești, în fața celor de la UTA, ar duce echipa lui Toni Petrea aproape de locurile care asigură salvarea directă. Apoi, până la final, din deplasările cu FCU Craiova și U Cluj, ca și din jocurile din organizare proprie, cu Petrolul sau FC Voluntari, Neguț & .co pot câștiga alte puncte importante.

După primele 10 etape, Chindia avea 3 puncte și perspectiva unui sezon ratat. Înlocuirea lui Adrian Mihalcea a produs șocul dorit, iar din celelalte 20 de runde, echipa a scos numaipuțin de 29 de puncte! Cu același lot, cel puțin până în ianuarie! Victorie cu Rapid la debutul lui Petrea (foto), remize cu U Craiova și Farul – toate, formații de play-off – o serie fabuloasă în septembrie-octombrie, per ansamblu, la care nu mai spera probabil nici cel mai optimist suporter.

Din candidată certă la retrogradare, Chindia ajunsese la jumătatea clasamentului, ba chiar, la un moment dat, la câteva puncte de ultimul loc de play-off. Nu trebuie uitat, deci, că în ciuda unui debut nefericit, echipa a avut forța să revină. Merită încredere mai multă și acum, pentru că, înaintea de jumătatea play-out-ului, nu este (absolut) nimic pierdut. Și dacă va ajunge la baraj, Chindia va porni în mod cert cu prima șansă. Și până la urmă, echipa din Târgoviște – care a petrecut patru ani la rând în Liga I în condițiile pe care ar trebui să le cunoască cei mai mulți – are experiența a două baraje de menținere câștigate. Nu fără emoții, dar câștigate.

Așa că, până la a „da cu parul” în stânga și în dreapta, cei care se consideră suporteri, specialiști, analiști și ce-or mai dori ei, ar trebui să fie realiști. Concluziile se trag cel mai devreme după ultimul minut din ultima etapă, dacă nu după ultima lovitură de la 11 metri din returul barajelor. Până atunci, Chindia trebuie susținută, iar reproșurile lăsate la colțul blocului.

 

 

Banner