Sărbătoarea Învierii Domnului la Târgoviște

in Actualitate/Religie by
Banner

Foarte mulți credincioși, mai cu seamă tineri, au venit la Catedrala din Târgoviște pentru a participa, duminică, 16 aprilie 2023, la slujba Învierii Domnului, ce a fost săvârșită de Înaltpreasfintitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

Din soborul de preoți și de diaconi  ce l-a însoțit pe Înaltul Ierarh au făcut parte: Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial și Pr. prof. univ. dr. Marian Vîlciu, Decanul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

Sfânta slujbă a fost oficiată, pe platoul din fața Catedralei, în prezența numeroșilor credincioși prezenți iar, după aceea, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în interiorul sfântului locaș.

În cuvântul pe care Înaltpreasfinția Sa l-a adresat credincioșilor prezenți, au fost aprofundate semnificațiile teologice, culturale și filantropice ale Învierii Domnului, ”eveniment pe care a fost fondată Biserica, dar și civilizația noastră europeană și care conferă identitatea spirituală fundamentală creștinilor din toate timpurile. În comuniune cu Domnul Cel Înviat, fiecare creștin trebuie să împărtășească lumina credinței, a bucuriei și a solidarității cu aproapele său, ca semn de comuniune și mărturie de iubire și de speranță. Într-o lume marcată de controverse și crize, de îndoieli și de nesiguranță, Învierea Domnului reprezintă piatra cea tare a vieții noastre și ceea ce dăruiește sens și împlinire vieților noastre”.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Banner