Vicarul Ionuț Ghibanu: Vă așteptăm la Catedrala Mitropolitană!

in Actualitate/Religie by
Banner

Mergem cu toții la Denii și ne pregătim pentru marea Sărbătoare a Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos din morți.

În această săptămână în care creștinii acordă o atenție deosebită evenimentelor spirituale care au loc, aici, în municipiul nostru, în fiecare an, în Joia cea Mare, are loc la Târgoviște, după săvârșirea Deniei celor 12 Evanghelii în Catedrala Mitropolitană, o manifestarea unică denumită „Calea Luminii”, care are deja reverberații naționale și internaționale.

Nu se putea ca această manifestare să se desfășoare altcândva decât în această săptămână, pentru că ea ne pregătește „Calea Luminii”, acea lumină care este Însuși Dumnezeu, care este simbol al bucuriei, al păcii, al dragostei, al apropierii dintre oameni, mai ales acum când, iată, norii negri ai războiului din Ucraina și criza morală se abat asupra noastră, iar lumânările pe care le vom ține cu toții în mână vor simboliza speranța că vom putea trece peste provocările vieții.

Așadar, joi, la ora 17.30, în Catedrala Mitropolitană, va începe Denia celor 12 Evanghelii, iar la ora 20.00, în fața Catedralei ne vom aduna toți, pentru a primi binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale.

Anul acesta vom aprinde 2024 de lumânări.

Vă așteptăm la Catedrala Mitropolitană!

Ionuț Adrian Ghibanu este vicarul Arhiepiscopiei Târgoviștei și lect. univ. dr. la Universitatea “Valahia” din Târgoviște

Banner