Sorana Cîrstea, vedetă pe site-ul WTA după Miami Open 2023. „Cel mai mare salt din turneu!”

in Sport by
Banner

Sorana Cîrstea (32 de ani), sportiva care a jucat în semifinalele Miami Open 2023, este vedetă pe site-ul WTA după saltul important pe care l-a avut în clasament.

Sorana Cîrstea a produs surpriza la turneul din Statele Unite ale Americii. Tânăra care în prezent lucrează cu Thomas Johansson, antrenorul suedez care a fost campion la Australian Open a fost eliminată de Petra Kvitova din drumul spre finală, însă românca a reușit să urce în clasamentul WTA.

Jurnaliștii de la WTA au scos în evidență faptul că Sorana Cîrstea a făcut cel mai mare salt după Miami Open 2023 în clasament. După ce a jucat semifinala cu Petra Kvitova, sportiva din România a urcat până pe poziția 41, iar jurnaliștii WTA au deschis articolul cu titlul: „Cîrstea face un salt notabil; Kvitova revine în TOP 10”.

 „Fostul numărul 21 mondial, Sorana Cîrstea, a intrat în Sunshine Double pe locul 83, dar poziția ei în Top 100 a fost în pericol. Ajungând în sferturile de finală la Indian Wells și în semifinale la Miami, Cirstea și-a îmbunătățit poziția cu 42 de locuri în ultima lună, cel mai mare salt din turneu. Ea urcă până pe locul 41 WTA”apare pe site-ul WTA.

Sorana Cîrstea (32 de ani) se află pe locul 41 într-un clasament condus de Iga Swiatek, jucătoarea de tenis care a lipsit de la Miami Open 2023, dar care are un avans de 2.030 de puncte față de Aryna Sabalenka, ocupanta poziției a 2-a.

Sorana Cîrstea nu este singura sportivă din România care se află în TOP 100 WTA. Alături de semifinalista de la Miami Open 2023 mai este și Simona Halep, sportiva suspendată pentru dopaj care acum a picat pe poziția 26. Irina Begu este pe 27, iar Ana Bogdan pe 58.

Ce urmează pentru Sorana Cîrstea după Miami Open

După ce a fost eliminată de la Miami Open 2023 de Petra Kvitova, scor 5-7, 4-6, jucătoarea din România a anunțat că următorul turneu la care participă este Madrid Open, competiție care are loc în perioada 24 aprilie – 7 mai. Aceasta a ales să se retragă de la Charleston chiar înainte să joace semifinala cu Petra Kvitova, iar la revenirea în țară a explicat de ce.

„Da, m-am retras de la Charleston. În momentul de față este un haos general în calendarul WTA. Eram înscrisă la turneul de la Istanbul, care s-a anulat acum foarte puțin timp (n.r. – din cauza cutremurului din Turcia). Și atunci, pentru că nu știam ce rezultate voi avea aici (n.r. – la Miami), m-am înscris la acel turneu de la Charleston, dar acum nu mai avea niciun sens să merg acolo. Sunt destul de obosită, am nevoie să mă odihnesc, să mă recuperez, să merg acasă, și apoi să mă pregătesc pentru zgură. Iar următorul meu turneu va fi Madrid, pentru că nu mai este nimic până atunci”, a declarat Sorana Cîrstea.

Banner