România – Belarus 2-1. Victorie cu emoții în final

in Sport by
Banner

După 2-0 cu Andorra, în preliminariile pentru Euro 2024, România a obținut alte trei puncte și cu Belarus. „Tricolorii” s-au impus cu 2-1, după un final cu mari emoții.

Pe Arena Națională, meciul a început cu golul lui Stanciu, din minutul 17, după o lovitură liberă superbă. Peste un minut, Alibec a ratat de puțin ținta, însă peste câteva secunde, a venit golul lui Burcă.

Până la pauză, „tricolorii” nu au mai forțat. Singurul eveniment notabil al primei părți a fost accidentarea lui Băluță, înlocuit cu Cicâldău. Repriza secundă a început cu o ocazie mare a belarușilor, prin Bakhar.

Trupa lui Edi Iordănescu a dat replica prin transversala lui Alibec, după o fază lucrată frumos. Alibec și-a mai încercat o dată norocul, dar șutul său a fost deviat. În ultimul sfert de oră, Belarus a forțat, iar Bakhar a șutat direct în brațele lui Radu.

După un șut al lui Dobre, care a ocolit poarta, a urmat o pasă la adversar dată de Tănase, dar Morozov a șutat slab și portarul a reținut mingea. Același Morozov a reușit însă să marcheze în minutul 86, cu o execuție superbă, cu efect, la vinclu, iar România – Belarus s-a terminat 2-1.

Aproximativ 27.000 de spectatori au asistat la meciul de pe Arena Națională.

Banner