Succesul PJDL se măsoară în ani: Corneliu Ștefan a anunțat că programul a fost prelungit și pentru 2023!

in Administrație by
Banner

Județul Dâmbovița va continua să se dezvolte și în anul 2023, grație Programului Județean de Dezvoltare Locală (PJDL)!

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a susținut o conferință de presă la sediul instituției, transmisă live de Bazar TV, în cadrul căreia președintele Corneliu Ștefan a  anunțat lansarea celei de-a treia etape a Programului Județean de Dezvoltare Locală.

Acest program a fost inițiat în anul 2021, de către actuala conducere CJ Dâmbovița, un proiect prin care se fac asocieri între administrația județeană și primăriile dâmbovițene. PJDL este probabil unul dintre cele mai ambițioase planuri de dezvoltare al localităților din județul Dâmbovița, fiind unic în țară și are, ca obiectiv principal, asocierea sau parteneriatul între CJD și unitățile administrativ teritoriale în vederea finanțării de proiecte care să impulsioneze dezvoltarea echilibrată a județului.

Potrivit președintelui  CJD, Corneliu Ștefan,  suma prevăzută pentru acest program în 2023 este de 48 de milioane lei.  

Astăzi vom lansa Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), etapa a treia 2023De asemenea, în anul 2021 a fost deschisă prima etapă a acestui program de dezvoltare locală. Anul 2022 a fost etapa a doua, iar anul acesta, așa cum am promis în 2020, vom lansa la fiecare început de an, după aprobarea bugetului, Programul Județean de Dezvoltare Locală. În cele două etape care au fost deschise, considerăm că acest program a avut un efect foarte bun în dezvoltarea tuturor comunităților locale și a fost primit foarte bine de către dâmbovițeni pentru dezvoltarea proiectelor pe care le-am gândit împreună cu primarii din unitățile administrativ teritoriale. În cei doi ani de Program Județean de Dezvoltare Locală am semnat 104 contracte cu o valoare totală de peste 224 de milioane de lei, din partea Consiliului Județean Dâmbovița cofinanțarea fiind de 91 de milioane de lei. Până la această oră au fost finalizate 39 de proiecte pentru care CJD a decontat până astăzi 33 de milioane de lei. Și în acest an pot fi depuse proiecte privind obiective importante de infrastructură rutieră, investiții din domeniul de interes general, investiții în sănătate, în mediu, sport, cultură, situații de urgență și nu în ultimul rând, sisteme de alimentare cu apă și canalizare.

Cea de-a treia etapă pe care o deschidem astăzi, avem prevăzută suma de 48 de milioane de lei din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița. Pentru acest an, avem o sumă alocată prin hotărâre de consiliu când a fost aprobat bugetul instituției, de 13 milioane de lei” , a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Banner