REMARCABIL! Amplă acțiune de plantare la Moreni!

in Actualitate by
Banner

Peste 20.000 de puieți de salcâm, sute de copii (elevi de la școlile din Moreni) și adulți – părinții copiilor, voluntarii EcoAssist și morenari cu simț civic – la care se adaugă o vreme superbă, de primăvară, iată care ar fi ingredientele principale pentru o acțiune cu adevărat remarcabilă.

La inițiativa primarului municipiului Moreni, Asociația EcoAssist în parteneriat cu municipalitatea morenară, a derulat, duminică, o amplă acțiune de împădurire în zona Sângeriș-Cazemata, cum este cunoscută localnicilor.

Acțiunea s-a bucurat și de un consistent sprijin din partea companiei OMV, puternic implicată în multe alte proiecte dedicate comunității din Moreni, și a constat în plantarea a peste 20000 de puieți de salcâm într-o zonă cu probleme, unde, pe aproximativ 4 hectare, alunecările de teren au afectat serios zona.

Asociația EcoAssist a pus la dispoziție puieți, apă, mănuși, toalete ecologice și toate materialele necesare.

Cei care s-au alăturat (cu entuziasm, aș spune, urmărindu-le reacțiile!) acestei acțiuni demnă de toată aprecierea, au beneficiat și de apă, ceai și cafea, dar și o masă consistentă, la prânz, oferite de organizatori.

Pentru ca efortul celor care au participat la acțiune să nu fie zădărnicite, cum s-a mai întâmplat, de animalele lăsate la păscut nesupravegheate, OMV a venit în sprijinul comunității asigurând amplasarea unui gard de protecție, care va împrejmui întreaga suprafață (4 hectare) pe care au fost plantați puieții.

Dacă din tot ceea ce s-a întâmplat ieri la Moreni ar trebui să extragem trei elemente definitorii, primul ar fi entuziasmul și bucuria copiilor, care ne-au dat încă o lecție de responsabilitate și bună-credință, în ciuda vârstei fragede.

Mai apoi, ar trebui să aplaudăm strădania administrației morenare de a construi ceva pentru generațiile viitoare – în acest caz, premisele pentru o lume mai bună, mai curată, mai sănătoasă!

Nu în ultimul rând, aprecieri bine-meritate pentru voluntarii EcoAssist, care nu sunt la prima acțiune de acest gen. De fapt, motto-ul sub care își plasează acțiunile – ”Plantăm fapte bune în România” – definește perfect continua preocupare a Asociației amintite de a-și împlini menirea. Sincere felicitări!

Banner