CJ Dâmbovița: a fost semnat contractul de extindere și înființare de rețele de apă pentru alte trei comune din județ

in Administrație by
Banner

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat că a fost semnat  contractul de extindere și înființare de rețele de apă în comunele Butimanu, Niculești și Ciocănești.

Potrivit șefului administrației județene, contractual are o valoare de aproximativ  6.900.000 EURO (TVA inclus) și  prevede următoarele:

-Comuna Butimanu (satele Butimanu, Lucianca, Ungureni și Bărbuceanu): -extinderea rețelei de alimentare apă cu 21,4 km; -814 branșamente.

-Comuna Niculești (satele Niculești, Ciocănari și Movila): -extinderea cu 5,6 km a rețelei de alimentare cu apă; -336 branșamente.

-Comuna Ciocănești (satele Ciocănești, Decindea, Crețu, Urziceanca și Vizurești):-înființarea a 31,9 km de rețea de alimentare cu apă; -1.881 branșamente.

Acest contract face parte din „Proiectul Regional de dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița″, proiect gigant cu o valoare de 450.000.000 de EURO, de care vor beneficia locuitorii din 52 de localități dâmbovițene și Consiliul Județean Dâmbovița.

Principalele investiții în sectorul de alimentare cu apă sunt: -300 de km rețele noi de apă potabilă și reabilitare altor 60 de km; -extinderea și reabilitarea a 198 km de conducte de aducțiune; -construirea a 8 stații de tratare; -reabilitarea a 11 rezervoare de înmagazinare a apei; -construirea a 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile.

În sectorul epurării apelor uzate se au în vedere: -înființarea și extinderea a 448 km rețea de canalizare; -construirea a 2 stații noi de epurare a apelor uzate și extinderea altor 7; -133 de km de conducte colector transfer/refulare sub presiune” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner