Alte două grădinițe din Târgoviște au primit finanțare pentru modernizare

in Administrație by
Banner

Au fost semnate contractele de finanțare pentru eficientizarea energetică a două grădinițe din municipiul Târgoviște, iar infrastructura educațională continuă să se dezvolte

Într-o postare pe Facebook, primarul Daniel Cristian Stan, a anunțat că a fost semnat contractul de finanțare care vizează ”Creșterea eficienței energetice la Grădinița cu program prelungit nr. 3, str. Aleea Trandafirilor, nr.3, din Municipiul Târgoviște”, valoarea eligibilă a proiectului fiind de 1.322.391,76 lei.

De asemenea, cel de-al doilea contract de finanțare semnat are în vedere ”Creșterea eficienței energetice la Grădinița cu program prelungit nr 14, str. Vasile Voiculescu, nr. 4, Municipiul Târgoviște”, valoarea eligibilă a proiectului fiind de 1.798.401,32 lei.

În cadrul investițiilor se vor realiza următoarele intervenții: termoizolarea pereților exteriori, termoizolarea planșeului peste etaj cu saltele din vată minerala bazaltică, termoizolarea planșeului peste subsol, înlocuirea tamplariei exterioare, montarea de panouri solare termice cu tuburi vidate pentru producerea de apă caldă, montarea de panouri fotovoltaice pentru asigurarea consumului de energie electrică, înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu LED, cu durată mare de viață și consum redus, înlocuirea instalațiilor existente și realizarea de noi rețele de distribuție, înlocuirea corpurilor de incălzire statică, cu corpuri noi dimensionate corespunzător și dotate cu robineti termostatați, realizarea unei instalații de climatizare de tipul ventilatoarelor cu recuperare de caldură, refacerea acoperișului, refacerea finisajelor” , a scris pe Facebook primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Administrația Fondului de Mediu (AFM) asigură bugetul investițiilor  în cadrul „Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei in clădirile publice cu destinație de unități de învățământ”, accesat de către Primăria Târgoviște.

Banner