Meci istoric azi în Polivalentă: prima semifinală europeană a CSM Târgoviște! Ora 18.00!

in Sport by
Banner

Calificată pentru prima dată în istorie în semifinalele unei cupe europene, vicecampioana României, CSM Târgoviște, dispută în această seară meciul tur cu Alba Blaj, din Cupa CEV, pe teren propriu, într-o atmosferă care se anunță senzațională.

Sala Polivalentă din Cetatea Chindiei nu s-a mai umplut de ani buni, mai precis de la o finală națională la baschet feminin, dintre CSM Târgoviște și Sepsi, în primăvara lui 2015. Este de așteptat ca diseară să fie bătut orice record de audiență din ultimul deceniu în arena din Târgoviște, mai ales că intrarea este liberă, iar evenimentul a beneficiat de o promovare consistentă. CSM a cucerit titlul de campioană în Divizia A1 la finalul sezonului 2020-2021.

În principala competiție internă, cele două formații și-au împărțit victoriile. În tur s-au impus jucătoarele de la Blaj, scor 3-0, pentru ca în retur, în urmă cu puțin timp, la 4 martie, CSM Târgoviște să se impună, pe propriul teren, cu scorul de 3-1. De notat că în ultimele meciuri oficiale dinaintea semifinalei de astăzi, ambele combatante au pierdut, CSM Târgoviște la Lugoj, 2-3, iar Alba Blaj pe teren propriu cu Rapid, de asemenea 2-3. VAB e liderul clasamentului, cu 51 de puncte, iar CSM Târgoviște ocupă poziția secundă, cu 46 puncte.

Întâlnirea de la Târgoviște va fi transmisă în direct de TVR 2, începând cu ora 18.00. Returul dintre CSM și Alba Blaj va avea loc joia viitoare, pe 23 martie, la Târgu Mureș, de la ora 19.00. În cealaltă semifinală, dintre Scandicci (Italia) și Thy Istanbul (Turcia), gazdele s-au impus cu 3-0 (27-25, 25-12, 25-18), la Florența. Returul pare o simplă formalitate pentru echipa italiană.

Banner