Premise excelente pentru investițiile în infrastructura rutieră a județului Dâmbovița!

in Administrație by
Banner

Reuniunea extraordinară a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027 a fost găzduită astăzi, 14 martie, în municipiul Călărași. În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte despre  viitoarelor proiecte cu finanțare europeană care privesc îmbunătățirea infrastructurii de drumuri și dezvoltarea mediului de afaceri.

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a prezentat cele două proiecte de anvergură pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din județ, pentru care va solicita finanțare europeană. Valoarea celor două investiții depășește 130 de milioane de euro.

Astăzi, la Călărași, am participat la Reuniunea extraordinară a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027. Subiectele au fost deosebit de importante pentru viitoarele proiecte finanțate din fonduri europene: îmbunătățirea rețelei de drumuri județene în Dâmbovița și dezvoltarea mediului privat dâmbovițean.

Consiliul Județean Dâmbovița are deja pregătite două proiecte de infrastructură rutieră, urmând să solicite finanțare europeană pentru:

– Modernizarea  a 60 de km de drumuri județene prin „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720 (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN1A). Valoarea acestui proiect se ridică la aproximativ 65.000.000 de euro, cu TVA.

– Modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriu Moroeni – Boboci – Padina – Peștera. Vom construi un drum nou, cu o lungime de 3,7 km, care va lega DN 71 de DJ 714, dar vom moderniza și traseul Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Acest tronson are o lungime de 19,11 km. Lucrările presupun și construirea unui pod nou peste Râul Ialomicioara. Valoarea estimată a proiectului se ridică la aproximativ 66.000.000 de euro (TVA inclus).

De asemenea, mediul privat din Dâmbovița are o serie de oportunități de atragere a fondurilor europene. Vor fi disponibile programe prin care vor crește investițiile productive și se vor crea noi de locuri de muncă.

Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 reprezintă o altă etapă importantă pentru județul Dâmbovița!

Investițiile în infrastructură, în dezvoltarea de servicii pentru siguranța și în beneficiul dâmbovițenilor, dar și liniile de finanțare specifice mediului de afaceri, sunt cheia dezvoltării fiecărei comunități dâmbovițene”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Distribuie pe
Banner