Mitropolitul Nifon, prezent la întâlnirea Patriarhului Daniel cu Arhiepiscopul de Canterbury

in Actualitate/Religie by
Banner

Marți, 14 martie 2023, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit, într-o vizită particulară, la Reşedinţa Patriarhală, avându-l alături pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, pe Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane.

La începutul întrevederii, Patriarhul României a exprimat bucuria de a-l avea ca oaspete pe Arhiepiscopul Bisericii Anglicane și a mulțumit pentru sprijinul pe care românii ortodocși din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord îl primesc, prin închirierea, de la Biserica Anglicană, a 38 de lăcașuri de cult, pentru comunitățile ortodoxe românești din Regat.

Arhiepiscopul de Canterbury a mulțumit pentru ospitalitate și a subliniat trei dintre cele mai mari provocări ale societății occidentale, care, implicit, au un impact deosebit asupra Bisericilor, respectiv: secularizarea, tragedia războiului din Ucraina și aspecte negative din timpul colonialismului, cu repercusiuni pentru viața Bisericii Anglicane de astăzi.

Patriarhul României a subliniat provocările generate, în societatea românească, de fenomenul migrației, cu cei peste 5 milioane de români stabiliți temporar sau definitiv în diferite părți ale lumii. În acest sens, Biserica Ortodoxă Română a dezvoltat multe proiecte și programe sociale pentru copii, bătrâni şi săraci, dar şi pentru cei afectați de războiul din Ucraina.

În timpul convorbirilor, a fost subliniată importanța promovării proiectelor în domeniul educației, în special, în comunitățile sărace din România, care cuprind şi comunităţi de romi.

După România, Arhiepiscopul de Canterbury va vizita Republica Moldova, unde se va întâlni cu Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Petru al Basarabiei.

Sursa: Facebook Ionuț Adrian Ghibanu

Banner