Un nou parc prinde contur, la Târgoviște!

in Administrație by
Banner

Executivul Primăriei Târgoviște a  efectuat o vizită de lucru în teren la investiția ce vizează amenajarea noului parc, din vecinătatea Complexului Turistic de Natație și a unei noi zone de agrement.

Parcul este amenajat pe o suprafață de peste 50.000 de metri pătrați cu spații verzi, 1.000 de arbori și arbuști ornamentali, fântână arteziană, pistă pentru bicicliști, zonă de fitness, mobilier urban cu wi-fi și supraveghere video.

De asemenea, investiția mai presupune amenajarea lacului în suprafață de 43.741 mp. (curățarea malurilor și a fundului lacului, plantarea de floră acvatică care aerează apa lacului si popularea lacului cu pești, consolidarea taluzurilor, malurilor și profilarea acestora, aducțiunea apei si tratarea acesteia cu soluții ecologice care să împiedice formarea nămolurilor, amenajarea suprafeței vizibile a malurilor ca spațiu verde), amenajarea unui nou drum de acces și a unei parcări în zonă, construirea unui pod peste canal, construirea unei baze sportive, dar și a unui parc fotovoltaic pe o suprafață de 50.000.000 mp., destinat alimentării iluminatului public, reprezintă reperele unui complex de investiții care vizează o suprafața de aproximativ 15 ha., transformând o zonă degradată și ”uitată” într-un important punct de atracție!

Într-o conferință de presă susținută în teren, primarul Daniel Cristian Stan a oferit mai multe detalii despre acest proiect.

Suntem lângă Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, aici unde se dezvoltă cea mai mare zonă de agrement a orașului nostru. Este vorba despre un complex de proiecte care au în vedere construirea unui parc de cinci hectare și sunt în derulare lucrările începute practic de la zero a acestui parc. De asemenea, în paralele se află în derulare un proiect pentru decolmatarea lacului de lângă Complexul Turistic de Natație.  Sunt convins că târgoviștenii își aduc aminte de această zonă. Ea nu a mai suferit intervenții de foarte mult timp, iar în acest moment vedem cât de multe lucruri se întâmplă aici. Este vorba despre un șantier destul de mare, un șantier care pe de-o parte se decolmatează lacul, de asemenea, vor fi refăcute taluzurile, va fi reabilitat spațiul verde din jurul lacului, va fi făcută o balustradă, avem și iluminatul public care va înconjura toată această zonă.

 Vor fi și plante acvatice care vor ajuta la curățarea apei, de asemenea, se va schimba priza, astfel încât, lacul să fie alimentat permanent cu apă. Va fi o zonă foarte frumoasă de agrement, care sunt convins că va atrage foarte mulți oameni. De altfel, acest parc era un punct de atracție în urmă cu zeci de ani, iar în acest moment vrem să redăm din nou viață întregii zone. Lucrările la parc și la lac vor fi încheiate anul acesta. În ceea ce privește drumul și parcarea, va mai dura probabil ceva” , a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Este cel mai mare parc construit în municipiul Târgoviște în ultimii 50 de ani.

Banner