Putem spera?! Visul numit „Domeniul Schiabil Cocora”, un pas mai aproape de realitate!

in Administrație by
Banner

Lansat pe vremea ”împușcatului”, relansat dupa revoluție, promis de toate administrațiile care s-au succedat în ultimii 30 si mai bine de ani, proiectul stațiunii de schi Peștera-Padina prinde viață!

Visat, dorit, cerut de iubitorii sporturilor de iarnă și un potențial izvor dezvoltare economică pentru tot județul, pare mai aproape decât oricând să fie pe calea cea bună!

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a oferit o veste bună iubitorilor de schi, anunțând că  fost scos la licitație studiul de fezabilitate al ,,Domeniului Schiabil Cocora’’!

Zona dâmbovițeană a Munților Bucegi are un potențial turistic imens, iar Corneliu Ștefan susține că  județul Dâmbovița are șansa ca, prin ,,Stațiunea turistică de interes național Peștera-Padina”, să devină unul dintre principalele puncte de atracție pentru iubitorii de schi dar, în același timp, să fie un loc unde pot fi petrecute vacanțele și în celelalte anotimpuri.

Prin acest studiu de fezabilitate, vom găsi cea mai bună variantă de amenajare a ,,Pârtiei ,,Cocora’’, dar și a celorlalte facilități necesare unui turism durabil și atractiv, în care se vor regăsi și vor fi prevăzute:

-Instalațiile de transport telescaun-telegondolă și teleschi; Instalație de înzăpezit;

-Restaurant „Belvedere Cocora”. Acesta va primi minimum 150 de persoane și se va amplasa astfel încât să permită accesul facil din zona pârtiei și dinspre stația instalației de transport;

Apres-schi-ul va fi o construcție individuală care va adăposti 400 de persoane. În această zonă, va fi posibilă montarea unei scene pentru organizarea de concerte în aer liber;

-Centru de închiriat echipament sportiv (echipament de schi, biciclete, sănii);

-Școală de schi;

-Restaurante, cafenele, ceainării, obiecte de suvenir, punct de informare turistică;

-Parcare auto structurată pe 3 zone pentru 565 de autoturisme și 20 de autocare;

-Bandă transportoare cu lungime de cca 320 m, dedicată în special utilizării de către schiorii echipați;

-Pistă de biciclete;

-Modernizarea drumului auto spre zonă.

Impactul economic al ,,Domeniului Schiabil Cocora’’ va fi unul semnificativ! Vor fi investiții conexe, se vor crea locuri de muncă, iar județul Dâmbovița va deveni una dintre atracțiile turistice ale României , a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Sursa: Facebook Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița

Banner