Deputatul Blaga, reacție la acuzația de incompatibilitate adusă lui Nicușor Dan

in Actualitate/Politică by
Banner

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul primarului general Nicușor Dan, pe care îl acuză de abuz în serviciu, incompatibilitate și de conflict de interese administrativ, potrivit unui comunicat al instituției.

Nicușor Dan a respins acuzațiile și a anunțat că va ataca în instanță raportul ANI, informeaza G4Media.

Președintele USR Dâmbovița, deputatul Daniel Blaga, consideră că „ANI există doar pentru a servi intereselor” PSD și PNL.

Agenția Națională pentru Integritate îl acuză pe Nicușor Dan de abuz în serviciu și îl reclamă la Parchet, pe baza unei interpretări eronate a legii. Comunicatul lor e sec și lipsit de transparență, „dosarul” întocmit urmând a se face probabil nevăzut în curând. ANI știe că nu are cum să aibă câștig de cauză aici. Ceea ce mulți dintre oamenii de rând nu știu însă e că o „victorie” nu-i nici măcar căutată.

Vâlva” creată în jurul acestui subiect e suficientă. S-a întâmplat la fel și-n cazul Clotilde Armand, pentru că, pare clar deja, ANI există doar pentru a servi intereselor PSDNL și împotriva USR. Orice altă variantă pare absurdă, de vreme ce primari cu probleme penale grave, precum Tudorache de exemplu, n-au fost controlați niciodată de către această instituție.

Abuzul de azi va fi remediat în justiție dar timpul și eforturile dovedirii nevinovăției nu vor fi decontate de către ANI, o instituție-exemplu a politizării din România, țara în care, spre exemplu, actualul ministru al justiției știe sentințele cu săptămâni înainte din „surse sigure” sau în care DNA e atacat sistematic și lăsat tot mai mult fără resurse.

Corupția de la nivelul Justiției pare tot mai înfricoșătoare dar astfel de atacuri, cu un an înainte de alegeri, arată și o disperare tot mai mare din partea lor. Timpul schimbării se apropie. Important e doar ca această schimbare să fie în sens pro-european, pentru că România merită, chiar merită o justiție curată și independentă și o guvernare onestă și transparentă„, scrie deputatul Blaga pe pagina sa de Facebook.

Banner