Investiția noii săli de sport a Universității „Valahia” începe să prindă contur!

in Administrație by
Banner

Încep să se vadă primele lucrări la viitoarea sală de sport din Campusul Universității „Valahia” din Târgoviște!

 Administrația locală a demarat un proiect pentru construirea de la zero a unei săli de sport. Mai multe date despre această investiție au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă organizate chiar pe șantierul unde se ridică noua sală. Au fost prezenți primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, City managerul orașului, Gabriel Boriga și rectorul Universității „Valahia” , Laura Gorghiu.

Executivul Primăriei Târgoviște speră ca în toamna acestui an, proiectul să ajungă la faza de recepție.

Suntem în Campusul Universității „Valahia”  , aici unde administrația locală târgovișteană construiește o sală de sport prin Compania Națională de Investiții. Este vorba despre o sală de sport cu 180 de locuri, este vorba despre o investiție de aproximativ 9 milioane de lei, o investiție de care cred că Universitatea „Valahia” avea nevoie. Nu există o asemenea facilitate aici, este o investiție complexă, inclusiv amenajări ale aleilor, spații verzi, parcări, în afara acestei săli propriu-zise, care începe deja să se contureze. Sperăm ca în toamna acestui an să putem discuta de o recepție la această investiție” , a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul municipiului Târgoviște a mai anunțat că la începutul acestei luni vor începe lucrările la baza sportivă de la Clubul Sportiv Școlar (CSS).

Pentru că tot discutăm despre acest tip de infrastructură, mai avem o veste bună pe ceea ce înseamnă infrastructura sportivă…Vor debuta lucrările la baza sportivă de la Clubul Sportiv Școlar! A fost emis ordinul de începere a lucrărilor, din 6 februarie vor debuta lucrările și acolo. Este vorba despre o bază sportivă, nu doar o sală de sport, cum este cazul proiectului de la Universitatea „Valahia” și este finanțată tot prin Compania Națională de Investiții. Este un plus important pentru infrastructura sportivă, în principal dedicată copiilor” , a mai precizat Daniel Cristian Stan.

Rectorul Universității „Valahaia” , Laura Gorghiu, a mulțumit conducerii Primăriei Târgoviște pentru proiectul implementat ce privește construcția noii săli de sport din Campusul studențesc și a declarat că această investiție va fi benefică pentru toți studenții unității de învățământ, în special pentru cei de la specializările de Educație fizică și sport, și Kinetoterapie.

În primul rând, mă bucur să fiu alături astăzi de dumneavoastră. Mă bucur că investiția din Campusul studențesc începe să prindă contur. Suntem bucuroși să fim beneficiarii unui astfel de complex sportiv și cu siguranță aceasta va aduce plus-valoarea, având în vedere că în cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște avem specializările de Educație fizică și sport, și Kinetoterapie. Totuși, acest edificiu va fi de mare folos tuturor studenților noștri pentru că toți studenții din comunitatea academică târgovișteană vor beneficia de aceste activități de educație fizică și sport într-un nou complex. Sigur, activitatea orelor de educație fizică în cadrul universității noastre se desfășoară într-un complex din interiorul orașului, dar această investiție este binevenită.”

Distribuie pe
Banner