Forța Dreptei vrea să ajungă la 8% în sondaje, până la finalul acestui an

in Actualitate/Politică by
Banner

Luni, 30 ianuarie, a avut loc ședința Consiliului Național al Partidului Forța Dreptei (FD). Pe ordinea de zi s-au aflat, printre altele, subiecte precum prioritățile legislative pentru următoarea sesiune parlamentară, strategia partidului pentru anul preelectoral 2023, raportul de activitate al Biroului Permanent Național.

Ședința, la care au participat 38 de delegați din țară, a fost condusă de președintele formațiunii, Ludovic Orban.

În privința activității parlamentare, s-a arătat că, pâna in prezent, senatorii și deputații FD au depus 31 de proiecte de lege, care se află pe circuitul parlamentar. Două dintre aceste inițiative s-au transformat în legi.

În următoarea sesiune vom depune un proiect de lege prin care urmărim să punem pe picior de egalitate STATUL cu CETATEANUL! Adică, dacă statul percepe penalități fiscale cetățeanului la intârzierea unor plăți, la rândul lui și statul să plătească penalități către cetățean dacă întârzie la plata unor drepturi (exemplu-rambursarea de tva către firme sau decontarea concediilor medicale)”, ne-a declarat deputatul Gabriel Plăiașu.

Se dorește, în plan electoral, ca partidul sa ajungă, în sondajele de opinie, la 8% la finalul acestui an (în cifră reală 700.000 de voturi). De asemenea, până, la 31.12.2023 , FD trebuie să atingă o notorietate de 75%, raportată la populația care vine la vot.

S-a stabilt, totodată, ca cel mai important eveniment al partidului, Congresul FD, să se desfășoare luna noiembrie 2023.

Banner