Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a participat la întâlnirea anuală a liderilor religioși cu liderii europeni de la Bruxelles

in Actualitate by
Banner

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a participat vineri, 27 ianuarie 2023, la Bruxelles, în calitate de delegat al Comitetului reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Întâlnirea anuală la nivel înalt a reprezentaților Bisericilor și organizațiilor religioase cu liderii europeni.

Tema întâlnirii din acest an a fost „Impactul războiului din Ucraina asupra modului de viață european”, iar în cadrul ei au fost evaluate, din perspectiva extinderilor viitoare, consecințele migrației și ale azilului asupra politicii Uniunii Europene, urmare mai ales a afluxului de refugiați ucraineni, a crizei energetice globale și a impactului social pe care aceasta din urmă îl are.

Întâlnirea a fost găzduită de domnul Margaritis Schinas, Vicepreședinte al Comisiei europene, iar la ea au participat: domnul Othmar Karas, Prim-vicepreședintele Parlamentului European și domnul Frans van Daele, Delegat special pentru promovarea libertății de Religie sau de credință în afara UE.

Dialogul cu Bisericile, asociațiile sau comunitățile religioase și organizațiile filozofice și neconfesionale permite un schimb deschis de opinii între instituțiile U.E. și părți importante ale societății europene cu privire la politicile U.E.

Sursa: Facebook Ionuț Adrian Ghibanu

Banner