„S-a întâmplat în ianuarie” – eveniment cultural organizat la Muzeul de Istorie

in Actualitate/Cultură by
Banner

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, și Asociația Culturală „Katharsis” vă invită sâmbătă, 28 ianuarie 2023, ora 16:00, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, unde va avea loc concertul „S-a întâmplat în ianuarie”, dedicat evenimentelor istorice și culturale petrecute în luna ianuarie.

Evenimentul este dedicat Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu, Unirii Principatelor Române, precum și compozitorilor născuți în luna ianuarie – inegalabilii Wolfgang Amadeus Mozart și Franz Schubert, dar și compatriotul nostru Iosif Ivanovici. Vor fi aduse omagii, de asemenea, unor compozitori trecuți în eternitate în aceeași lună: titanul Giuseppe Verdi, sensibilul Franz Liszt, marele melodist Francis Lopez. Va fi omagiată marea solistă Hariclea Darclèe, care a părăsit această lume tot în luna ianuarie, și va fi evocată premiera mondială a operei „Tosca”, de Giacomo Puccini, în care Haricleea Darclèe a strălucit ca interpretă a rolului titular.

Vor cânta artiști de renume de la Opera Națională București, Filarmonica „George Enescu”, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, dar și alți artiști talentați.

Așadar, vă invităm să vă bucurați de muzică și versuri frumoase, precum și de surprizele incluse în programul evenimentului!               

Sursa: Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Banner