Cămin Cultural inaugurat la Potlogi

in Administrație by
Banner

La Potlogi, în satul Vlăsceni, a fost inaugurat un Cămin Cultural modern. Proiectul a fost demarat de Primăria comunei Potlogi, iar în noul edificiu vor fi organizate evenimente artistice, culturale și alte momente importante pentru comunitatea locală.

La momentul inaugural  a participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, prefectul Claudia Gilia, parlamentarii dâmbovițeni: Carmen Holban și Marian Țachianu.

Primarul în funcție, Viorel Drăghici, a transmis că proiectul a fost realizat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) – 1,6 milioane și din fonduri de la bugetul local – 1,3 milioane. Totodată, actualul edil-șef a amintit faptul că fostul primar, Nicolae Catrina, care a trecut la cele veșnice în septembrie anul trecut, a depus eforturi considerabile în ultima perioadă a vieții sale pentru ridicarea noului Cămin Cultural.

Primar Potlogi, Viorel Drăghici:

„Fără regretatul nostru primar, Nicolae Catrina, acest proiect nu ar fi fost realizat. De aceea merită aplauzele și aprecierile noastre. De asemenea, la acest edificiu au contribuit mai multe firme și echipa Primăriei Potlogi. Lucrurile frumoase nu se vor termina aici pentru Vlăsceni. În aproximativ un an, va apărea un Centru de zi pentru persoane vârstnice, prin fonduri POR și din bugetul local.

De asemenea, prin grija Consiliului Județean, prin Compania de Apă, vom avea apă în satele Vlăsceni și Pitaru, iar prin grija deosebită a președintelui Consiliului Județean, pe fonduri Anghel Saligny, vom avea canalizare. Este o problemă care și-a găsit rezolvare, pentru că la un moment dat, mulți credeau că nu se mai rezolvă.

Claudia Gilia:

Mă  bucur tare mult să fiu astăzi în mijlocul dumneavoastră, la inaugurarea unui obiectiv important pentru comuna Potlogi, acest Cămin Cultural, care oferă condiții prielnice pentru desfășurarea activităților culturale, educative, pentru a susține, de ce nu, și întâlniri pentru a discuta problemele din comunitate. Felicit administrația locală, deoarece continuă să dezvolte comuna dumneavoastră. Nu este un lucru ușor, este nevoie de implicare, efort și este nevoie de colaborare. Lucrurile bune se fac în echipă, iar echipa din administrația locală de la Potlogi face lucruri bune, alături de echipa de la Consiliul Județean Dâmbovița, iar atunci când două forțe se unesc, nu poate decât să iasă un lucru bun.”

Corneliu Ștefan:

Așa cum a spus domnul vice-primar, astăzi am venit cu o parte din echipă, echipa Partidului Social Democrat, din respect pentru dumneavoastră, din respect pentru ceea ce se întâmplă la Potlogi, și nu în ultimul rând, în echipă cu dumneavoastră pentru dezvoltarea comunității locale.

Astăzi, în satul dumneavoastră de la Vlăsceni, este un moment deosebit pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea comunitară. Este un moment deosebit pentru viitorul acestor copii, care vor duce tradițiile satului românesc mai departe. Eu vreau să vă felicit pentru ce ați făcut aici, aveți un Cămin Cultural cum nu au alte localități. În acest Cămin Cultural trebuie să avem de astăzi activități cu copiii, trebuie să avem activități cu reprezentanții școlii de la dumneavoastră de aici, cu reprezentanții bisericii, și nu în ultimul rând, cu reprezentanți ai comunității locale pentru a da viață acestui Cămin Cultural și a desfășura cât mai multe activități, aici la dumneavoastră, în satul Vlăsceni. Vreau să felicit și eu administrația locală pentru această investiție, vreau să vă asigur de sprijinul echipei noastre, pentru că avem foarte multe proiecte la dumneavoastră în localitate și nu ne vom opri aici. Scopul nostru este acela de a dezvolta comunitățile locale, de a reduce diferențele între mediul urban și mediul rural, și nu în ultimul rând, noi care suntem aici în fața dumneavoastră, vom fi alături comunitățile locale pentru a realiza tot ceea ce ne-am propus.

Carmen Holban:

Căminele culturale, alături de școli, sunt locurile în care trebuie să se desfășoare cât mai multe activități artistice și educative din comunele şi satele noastre.

În fiecare comunitate trebuie să existe un astfel de spațiu în care cei tineri și seniorii pot participa la diverse evenimente culturale. Tocmai de aceea, felicit echipa de la primăria comunei Potlogi pentru inaugurarea căminului din satul Vlăsceni. Oamenii de aici merită un cămin cultural modern în care, cu siguranță, se vor desfășura foarte multe momente frumoase.

Banner