Veste mare pentru Moreni: a fost stabilit traseul optim pentru centura ocolitoare!

in Administrație by
Banner

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat că, după mai multe discuții și analize cu specialiști din infrastructura rutieră, dar și cu primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu și primarii localităților I.L Caragiale și Gura Ocniței, a fost identificat cel mai bun traseu pentru centura ocolitoare a municipiului Moreni.

Șeful administrației județene a transmis că ruta optimă pentru centura ocolitoare a municipiului Moreni este de aproape 14 kilometri lungime și o bandă pe sens.

Totodată, traseul va avea două sensuri giratorii și un pod peste râul Cricov. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 35.000.000 de euro. Corneliu Ștefan a oferit mai multe detalii despre proiect într-o postare pe pagina de Facebook.

Centura municipiului Moreni!  A fost identificat cel mai bun traseu!

-KM 0 se va afla la intersecția cu drumul județean DJ 720 la km 6+450, pe partea dreapta a acestuia, în comuna Gura Ocniței. În acest punct se va amenaja un sens giratoriu care va asigura legătura cu DJ 720, drum care leagă municipiul Moreni de municipiul Târgoviște;

De  la acest sens giratoriu, traseul urmărește rețeaua de drumuri de exploatare existente în Moreni, comunele Gura Ocniței și I.L. Caragiale, coboară pe malul stâng al râului Cricov și se intersectează cu DJ 710A. Și aici va fi un sens giratoriu, asigurându-se în acest fel legăturile cu municipiul Moreni și comuna I.L. Caragiale;

-Se va construi un pod de 100 de metri liniari care va traversa râul Cricov, drumul urmând să se îndrepte spre Parcul Industrial Moreni;

-De aici, varianta de ocolire studiată se suprapune pe traseul drumului de exploatare existent, ajunge la intersecția cu DJ 720, după ieșirea din Moreni;

Din acest punct, centura își urmează traseul pe o lungime de 6,1 km pe drumurile de exploatare ale comunei I.L. Caragiale.

FOARTE IMPORTANT: la kilometrul 4+245 din varianta de ocolire a municipiului Moreni se va desprinde o bretea ce va face legătura cu drumul național DN72.

Suma necesară pentru implementarea întregului proiect se ridică la aproximativ 35.000.000 de euro.

Târgoviște, Pucioasa, Fieni, Găești și acum Moreni-  inele de centură prin care creștem mobilitatea și siguranța participanților la trafic, dar dezvoltăm și economia județului prin transportul rapid și eficient al mărfurilor, pe drumuri scurte și moderne.

Ne-am asumat aceste lucruri! Le și îndeplinim!”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Distribuie pe
Banner