Carmen Holban: statul va facilita și în acest an obținerea de credite pentru locuințe

in Actualitate by
Banner

Deși tot mai mulți români ezită să ia credite pentru cumpărarea unei locuințe noi în 2023, fie din cauza crizei economice, fie din cauza dobânzilor imprevizibile, Ministerul Finanțelor a alocat un plafon de 1,5 miliarde de lei pentru garantarea creditelor imobiliare în Programul Noua Casă.

De asemenea, valoarea totală a creditului rămâne ca cea de anul trecut. Finanțarea se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, în cadrul acestui program.

Deputatul PSD Carmen Holban a transmis că datorită acestui program care a fost lansat în urmă cu 15 ani, peste 330.000 de români au fost sprijiniți în accesarea finanțării necesare cumpărării unei locuințe.

Statul facilitează și anul acesta obținerea de credite pentru cei care vor să-și cumpere o locuință! Prin programul conceput să vină mai ales în sprijinul tinerilor, Ministerul Finanțelor garantează următoarele sume în lei:

-66.500 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5%.

-119.000 euro – pentru locuințe al căror preț este de maximum 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.

Datorită acestui program lansat în urmă cu 15 ani, peste 330.000 de români au fost sprijiniți în accesarea finanțării necesare cumpărării unei locuințe.

Tinerii aflați la prima achiziție de locuință sunt cei care au nevoie de continuarea programului, aceștia neavând venituri suficient de mari astfel încât să poată răspunde condițiilor solicitate de bănci la accesarea unui credit ipotecar”, a transmis deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

Distribuie pe
Banner