A fost semnat contractul de proiectare pentru o investiție de anvergură pentru infrastructura rutieră dâmbovițeană

in Administrație/Politică by
Banner

Veste excelentă pentru dâmbovițeni! A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru proiectul care prevede extinderea la patru benzi, reabilitarea, modernizarea DN71, pe segmentul Bâldana-Târgoviște.

Anunțul a fost făcut de Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, în conferința de presă susținută la sediul PSD și transmisă live de Bazar Tv.

Vor fi reabilitați 44,13 km, Drumul Național 71 reprezentând cea mai importantă artera rutieră care traversează Dâmbovița.  Valoarea contractului este de 869,183 milioane de lei fără TVA. De asemenea, constructorul are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 22 luni pentru execuția lucrărilor.

Președintele PSD și CJD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a ținut să-i mulțumească public ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, că acest proiect merge mai departe și care ar putea duce la dezvoltarea județului Dâmbovița.

Astăzi, 16 ianuarie 2023, este o zi istorică pentru județul Dâmbovița, ținând cont de importanța evenimentului care va avea loc la Ministerul Transporturilor, prin semnarea contractului de proiectare și execuție pentru modernizarea și reabilitarea DN 71, sectorul Bâldana – Târgoviște. Din punctul nostru de vedere, este cel mai important drum național care străbate județul, este cel mai importan drum ținând cont de investițiile viitoare pe care le-am gândit împreună cu colegii mei și cu Ministerul.

Din anul 2004, ne chinuim să reabilităm acest drum național. Valoarea este de un miliard de lei (fără TVA), cu o lungime totală de 44,13 km. Se face legătura de la sensul giratoriu de la Bâldana până la municipiul reședință de județ, Târgoviște.

Știți foarte bine, din 2004 până astăzi, absolut toți prim-miniștrii, toate guvernele, toți miniștrii care au condus Ministerul Transporturilor, toți președinții CJ Dâmbovița, toți primarii de municipiu s-au lăudat cu reabilitarea și modernizarea acestui drum național. Uitați că, astăzi, 16 ianuarie 2023, când CJ Dâmbovița este condus de PSD, Primăria Târgoviște este condusă de PSD, Ministerul Transporturilor este condus de colegul nostru, Sorin Grindeanu – PSD, am reușit să finalizăm achiziția acestui tronson de drum. Vă aduc aminte ziua de 27 decembrie 2021, când Sorin Grindeanu a venit la Târgoviște și, împreună cu toți primarii și toți parlamentarii, am avut o discuție în sediul CJD și a promis public că va pleca la București și va relua achiziția acestui drum. După un an și două săptămâni, astăzi, va semna contractul de proiectare și execuție. 12 luni va fi perioada de implementare e a proiectului tehnic, 22 de luni perioada de execuție” , a transmis președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Banner