Drumul Expres Găești – Ploiești a primit aviz favorabil

in Administrație by
Banner

Veste excelentă în ceea ce privește infrastructura rutieră! Comisia Tehnico-Economică a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat Analiza Multicriterială doi prin care a fost stabilită varianta de traseu a Drumului Expres Găești- Ploiești, soluție care va intra în etapa de proiectare.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cel care a distribuit știrea, a dat asigurări că intențiile Consiliului Județean Dâmbovița referitoare la această variantă au fost susținute, insistent, de către secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

Așadar, varianta de drum aprobată are o lungime de aproximativ 82 de km. Localitățile dâmbovițene parcurse de Drumul Expres Găești- Ploiești, la acest moment, sunt: Crângurile, Petrești, Găești, Gura Foii, Dragodana, Raciu, Lucieni, Ulmi, Văcărești, Comișani, Gura Ocniței, Bucșani, I.L. Caragiale, Dărmănești și Vlădeni, traseul continuând în Prahova pe ruta Mănești, Filipeștii de Târg, Cocorăștii Colț, Târgșoru Vechi, Brazi, Bărcănești, Ploiești. Sunt prevăzute 9 noduri rutiere care vor asigura conectarea la Autostrada A1, DN7, DN72, DJ702B, DN71, DN1A și Autostrada A3.

Valoarea estimată a întregului proiect este de aproximativ 615.000.000 de euro, TVA inclus. Totodată, mă bucur să văd că la elaborarea documentațiilor necesare pentru Drumul Expres Găești- Ploiești au fost luate în calcul Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște și varianta de ocolire a orașului Găești, ambele fiind proiecte ale Consiliului Județean Dâmbovița. Mulțumim echipei de specialiști de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și echipelor de proiectanți, mulțumim secretarului de stat Ionuț Săvoiu și tuturor primarilor dâmbovițeni pentru implicarea în acest proiect extrem de important pentru toată zona de sud a României” a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Banner