Modernizarea Grădiniței ”Rază de Soare”, aproape de finalizare

in Administrație by
Banner

Grădinița Nr 8 „Rază de Soare” este aproape de momentul finalizării proiectului de reabilitare și modernizareva. La sfârșitul lunii viitoare, transformare din temelii a grădiniței ar trebui să fie în faza de recepție, potrivit primarului Daniel Cristian Stan.

Investiția, finanțată din fonduri europene, are o valoare de 12.736.052,70 lei (inclusiv TVA) și a presupus reabilitarea integrală a celor două imobile existente, precum și construirea unei extinderi sub forma unei săli multifuncționale destinate desfășurării activităților de educație fizică, iar ocazional a serbărilor. Totodată, se amenajează un loc de joacă modern, se reface spațiul verde și sunt asigurate toate dotările necesare funcționării unității de învățământ preșcolar!

Ne aflăm la Grădinița „Rază de Soare” din Târgoviște, este cea mai mare grădiniță din județ. Proiectul care se apropie de final este în valoare de peste 12 milioane de lei, cu finanțare europeană. Această unitate de învățământ preșcolar s-a transformat foarte mult, în sensul că au fost reabilitate integral corpurile existente, s-a construit un corp nou, s-au refăcut instalațiile, a fost schimbată tâmplăria, s-a refăcut locul de joacă, s-a refăcut împrejmuirea. Discutăm de o unitate de învățământ nouă față de ceea ce aveam înainte. Pot să vă spun că și eu am fost la această grădiniță și am observat că lucrurile arătau exact cum erau acum aproape 40 de ani. Locul de joacă avea aceleași bare de care ne agățam când eram copii.

Sunt peste 400 de copii la această unitate de învățământ, iar proiectul pe care suntem pe cale să-l finalizăm este de natură să transforme integral grădinița. Undeva luna viitoare ar trebui să începem și recepția. Dotările sunt foarte moderne, discutăm de camere de luat vederi, instalații de incendiu, modul de comunicare în fiecare sală de clasă. Există posibilitatea ca inclusiv părinți să anunțe în momentul în care vin să-și ia copiii de la grădiniță. Locul de joacă arată foarte bine, putem spune că este cel mai mare loc de joacă la o grădiniță din municipiul Târgoviște. Avem o suprafață desfășurată undeva la 3.500 de metri pătrați, care au fost reabilitați și o suprafață totală a parcelei, inclusiv cu terenul de peste 5.000 de metri pătrați. Astfel, infrastructura educațională târgovișteană se îmbogățește cu încă o unitate de învățământ reabilitată, pe fonduri europene, Axa 4, dezvoltare urbană durabilă” , a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Sursa Foto: Facebook, Daniel Cristian Stan

Banner