USR cere demisia ministrului Bode. ”Legea pumnului” în gură n-a funcționat!

in Actualitate by
Banner

Așteptată cu sentimente împărțite, confirmarea oficială, de către UBB, a plagiatului ministrului Bode a resuscitat o temă sensibilă în ”democrația originală” românească: dubla măsură cu care lucrează puternicii zilei.

Dacă pentru Victor Ponta plagiatul era păcat mortal iar președintele Iohannis înfiera cu mânie populară ”furtul” celui care pe atunci era premierul României, mai nou, pentru păcate similare prim-ministrul Ciucă și ministrul Bode nu sunt nici măcar dojeniți părintește, ba, mai mult, instituțiile statului lucrează din greu pentru a acoperi mizeria și pentru a descuraja criticii furtișagului intelectual.

Cu toate acestea și în ciuda faptului că INSTITUȚII-CHEIE ale statului au pus umărul la acoperirea plagiatelor, adev ărul iese, totuși, la suprafață.

Lovitura de grație pentru prea-contestatul domn Bode a venit chiar din partea instituției care i-a acordat titlul academic ce la vârât în bucluc: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj!

Critici fervenți ai ministrului-dandana, reprezentanții USR au reacționat prompt după anunțul făcut de UBB, cu referire la plagiatul d-lui Bode, cerând, imperativ, demisia acestuia.

Preșeintele USR Dâmbovița, deputatul Daniel Blaga, cere și el demisia d-lui Bode, remarcând că  „domnul” Bode e de astăzi hoț cu „parafă”. 

Într-o postare pe Facebook, deputatul USR întreabă retoric: ”îl va da Iohannis afara?”. Întrebare care, foarte curând, își va afla răspunsul!

„Legea pumnului în gură” n-a funcționat. UBB a CONFIRMAT OFICIAL faptul că Bode a plagiat. Negru pe alb. Fără echivoc. Dincolo de licitația cu dedicație pentru prietenul lui Iohannis sau de sinistrul kompromat organizat împotriva Emiliei Șercan, dincolo chiar și de „punctajul” impus PNL-ului chiar ieri de a continua acest linșaj împotriva jurnalistei, „domnul” Bode e de astăzi hoț cu „parafă”. Îl va da Iohannis afară? Se va dezice PNL de el? Eu cred că nu, dar rămâne să vedem dacă partidul istoric românesc mai are măcar un dram de coloană vertebrală sau dacă a fost „pesedizat” complet. Despre Bode nu cred că mai are sens să zic că n-are. Asta o știm cu toții deja.

Banner